Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Lancer Evolution IX MR na japonském trhu

Libor Zezulka
Diskuze (30)
Mitsubishi uvedlo na japonský trh Lancer Evolution IX v provedení MR. Jak sedan, tak kombi.

Mitsubishi zahájilo v Japonsku prodej divokého Lanceru Evolution IX MR. S přídomkem MR si Japonci mohou koupit sedan i kombi. Obě karosářské verze jsou dostupné ve dvou provedeních, sedan se nabízí v provedení GSR s šestistupňovou manuální převodovkou a RS určené pro motosport s pětistupňovým manuálem. Kombi GT má šestistupňovou manuální převodovku, GT-A potom pětistupňový automat.

Skvělé jízdní vlastnosti zajišťuje precizně vyladěný a v případě verze RS o 10 mm snížený podvozek (na přání), pohon všech kol a systémy Active Yaw Control a Active Centre Differential (podrobně jsme oba systémy popsali v testu Lanceru Evolution VIII). Změny motoru se týkají ložiskové části turbodmychadla, výkon zážehového čtyřválce DOHC MIVEC zůstává nezměněn.

Přeplňovaná jednotka stále poskytuje maximální výkon 206 kw při 6500 otáčkách, točivý moment však proti základnímu Lanceru Evolution IX narostl na 400 Nm verze GSR a 407 Nm verze RS. V kombi vyvine motor maximální výkon 206 kW a točivý moment 392 Nm (varianta GT), resp. 200 kW a 343 Nm ve verzi GT-A.

Zvenčí lze modely MR identifikovat podle lehce upraveného předního nárazníku a 17palcových odlehčených kol.

Libor Zezulka
Diskuze (30)