Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander 2008: dva nové motory

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Outlander bude k dostání se třemi pohonnými jednotkami.

Půl roku od uvedení na trh naplnil nový Outlander vytyčený cíl, prodat více než 13 000 kusů vozů v Evropě. Nový Outlander přinesl značce Mitsubishi v Evropě 80 % nových zákazníků, kteří využívají rozsáhlé zkušenosti Mitsubishi Motors v oblasti technologií pohonu všech kol.

Zatímco před půl rokem, kdy byl nový Outlander uveden na trh, si zákazníci mohli vybrat jen z jednoho vznětového agregátu o zdvihovém objemu 2,0 l (103 kW), dnes už víme, že ve Frankfurtu se představí další dva motory pro toto japonské SUV.

První novinkou pod kapotou Outlanderu je vznětový agregát 2,2 Di-D z dílen PSA využívající technologii common-rail. Jeho nejvyšší výkon je 116 kW (156 k) při 4000 ot./min. a maximální točivý moment má hodnotu 380 Nm při 2000 ot./min. Přes šestistupňovou manuální převodovku budou poháněna všechna čtyři kola. K dostání bude tato motorizace v autosalonech na podzim.

Druhou je zážehový motor 2,4 l MIVEC, disponující maximálním výkonem 127 kW (170 k) při 6000 ot./min. a maximem točivého momentu 232 Nm při 4100 ot./min. Tento agregát se bude dodávat v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou nebo s převodovkou CVT s plynule proměnným převodovým poměrem. Pohon budou podle verze zajišťovat přední nebo všechna kola. Datum uvedení na trh je stejné jako u dieselu, čili letošní podzim.

Pro modelový rok jsou přichystané i další změny, týkající se modelu Outlander. Dostane nové 18“ disky z lehkých slitin (verze Instyle), dešťový senzor a zadní parkovací senzory (Instyle a Intense+), vylepšené materiály palubní desky a zadní parkovací kamera bude dostupná také v kombinaci s „Multi Komunikačním Systémem Mitsubishi“ (navigace s dotykovou obrazovkou a pevným diskem).

Aleš Jungmann
Diskuze (0)