Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi poodhaluje koncept nového plug-in hybridního SUV

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Stejně jako frankfurtský autosalon, i Tokyo Motor Show 2019 se s největší pravděpodobností ponese v duchu elektrických novinek. Po spekulacích ohledně elektrické Mazdy totiž přichází informace o novém plug-in hybridním konceptu od Mitshubshi.

Mitsubishi se pochlubilo první ukázkou plug-in hybridního SUV, která plánuje představit na říjnovém japonském autosalonu Tokio Motor Show. Informací o konceptu máme zatím jen naprosté minimum, podle zahraničních zdrojů bychom se však měli dočkat podobného stroje, jakým byl koncept Engelberg Tourer.

První zveřejněná fotografie, která by měla poodhalovat (snad) zadní část vozu, budí spíše rozpaky. Vpravo dole můžeme vidět náznak červených zadních lamp, zatímco směrem vpřed stoupá zadní část nevšedně rozdělené kabiny. Smysl čtveřice (snad) ventilátorů a vystupující boční linie nám zůstává skryt.

Celkem reálně si však umí představit příď vozu, která nejspíš dostane užší LED světlomety a výraznou futuristickou masku ve stylu Mitsubishi „Dynamic Shiled,“ jakou jsme mohli vidět již u konceptu Engelberg Tourer.

Podle tiskové zprávy by měl být pod kapotou ukryt „downsized, lower-weight plug-hybrid EV powertrain,“ tedy hybridní pohonná jednotka s menším objemem a nižší váhou. Chybět by však neměl ani pohon všech kol, v tomto případě tedy elektrický pohon všech kol.

A zatímco plug-in hybridní Mitsubishi Outlander používalo jako základ 2.4 litrový čtyřválec, novinka by mohla sázet například na menší 1.5 litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec z modelu Eclipse Cross.

S Outlanderem by však nový koncept mohl sdílet výše zmíněný „elektrický pohon všech kol,“ kdy mezi přední a zadní nápravou neexistuje žádné fyzické spojení. Zatímco přední kola jsou poháněna spalovacím motorem, o pohon zadních kol se stará elektromotor.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

23. 9. 2019 08:24
Re: proč zrovna Mitsu?
Podobná otázka: proč někdo kupuje Toyoty? Motory nic moc, interiéry nic moc, převodovky nic moc... ani laciný to není...mhm... a největší automobilka na světa ;-)
Avatar - speedfred
22. 9. 2019 20:16
Re: proč zrovna Mitsu?
Pred rokmi som omrknúť Outlander pretože cena bola myslím 599t Kč (nové auto) a keď som sadol do auta tak jazda už nebola ani potrebná a išiel som "o dům dál".
Každý má ale iné to dôležité.
Avatar - 3_diamanty
22. 9. 2019 20:01
Re: proč zrovna Mitsu?
ja som v eclipse cross sedel v showroome a jeho interier je za mna pocitovo materialmi lepsi ako v kaskaji ktory ma kolega ... kazdy to mame asi inak.. ale to je v poho

inak mne sa paci aj vynovene ASX... https://www.youtube.com/watch?… ... velmi prakticke auto a teraz za mna konecne uz aj pekne vyzera ( a hadam az stylovo ) ... uz to nie je taka seda myska ako kedysi... a aj motoricky konecne zaujimave auto ... bude zaujimave sledovat ako sa mu bude darit ( aj u nas ) aj nadalej :yes:
22. 9. 2019 19:57
Re: proč zrovna Mitsu?
já nic nezesmesnuju, naopak, takovej Outlander jsem reálne zvažoval, na papíre vypada super, ale osobni seznameni me dost prekvapilo. auto mi prislo jako 15 let stary, dvere papirovy, jizda jako v lowcostu. a to bylo nejdrazsi auto v showroomu. do asx a eclipse jsem vlezl, ty jsem neprojizdel, ale nezlob se na me - nemuzes tvrdit, ze to ma lepsi interier nez treba qashqai. asx, to je zase stroj casu, a to eclipse cross to je takova divna vysoka uzka koza, ze bych si fakt radsi koupil duster. ale jak se rika, proti gustu...
Avatar - 3_diamanty
22. 9. 2019 19:51
Re: proč zrovna Mitsu?
tak vidis.. nakoniec si zakaznik stejne kupi co chce... tak vo co go ... :yes: