Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi představilo v USA nový Galant a Lancer

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Americká pobočka Mitsubishi Motors se na newyorském autosalonu chlubí hned dvěmi světovými premiérami - novým Galantem a Lancerem.

Americká pobočka Mitsubishi Motors se na newyorském autosalonu chlubí hned dvěmi světovými premiérami, i když ty jsou pro Evropu méně významné, protože za mořem prodávané modely se od evropských často zásadně liší.

Galant (2004)

Přes 4,8 m dlouhý a více něž 1,8 m široký Galant v modelovém roce 2004 náležitě povyrostl. I rozvor je nyní s 2,75 m o něco větší, což se přirozeně projevilo ve větším podélném prostoru pro cestující. Základním motorem Galantu je čtyřválec 2,4 l s proměnlivým časováním ventilů, o výkonu 118 kW, další variantou je pak šestiválec 3,8 l se 170 kW. Základní cena nejlevnějších Galantů je v USA na hranici $19.000, což je cena za automobil s motorem 2,4 l, automatickou převodovkou, kotoučovými brzdami na všech kolech, výkonnou audiosoustavou, elektrickou výbavou atd. Šestiválce začínají na hranici $22.000, přičemž v jejich výbavě chybí již jen málo dnes dostupných položek.

Po modelu Endeavor je nový Galant dalším automobilem, který má mnoho společného s americkými pobočkami japonské automobilky a vznikl v rámci Mitsubishi Motors' Project America. Cíl je zřejmý: co nejvíce přiblížit japonská auta potřebám a vkusu místních zákazníků. Nemalou roli hraje psychologický efekt visačky Made in USA. Design navržený v kalifornském designérském studiu dal základní tvar vozidlu vyvíjenému v USA a Japonsku. Výrobu má na starost továrna ve státě Illinois. Automobilka očekává prodej 100 tisíc amerických Galantů ročně, čímž se má stát tento model nejprodávanějším Mitsubishi v USA.

Lancer Sportback

Druhou novinkou Mitsubishi je kombi Lancer Sportback LS. Jeho čtyřválec 2.4 MIVEC je vybaven variabilním časováním ventilů dělá z, na americké poměry, malého automobilu vlka v rouše beránčím. I ve Spojených státech se u Mitsubishi pěstuje sportovní duch a tak je v prodeji také sportovnější verze Lancer Sportback Ralliart.

Ondřej Láník
Diskuze (13)