Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Martin Vaculík radí, jakou vybrat Octavii Scout. A na co si dát před koupí pozor?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)

Přemýšlíte nad Octavií Scout? A má ještě smysl zvažovat druhou generaci, nebo raději investovat do třetí? Martin Vaculík odpovídá v novém díle své motoristické poradny.

Oplastovaná Škoda Octavia Scout se u českých zákazníků těší velké oblibě. Se zvýšeným podvozkem a pohonem všech kol zvládne kromě zpevněných cest i nějakou tu polňačku či kopeček k vaší horské chaloupce. Jenže jakého „skauta“ do rodiny pořídit?

Stejnou otázku obdržel technický specialista Světa motorů Martin Vaculík do své poradny. Sám přiznává, že druhou generaci Octavie Scout považuje za velmi povedené auto, ale nevyplatí se už investice do generace třetí? Kromě toho vám oblíbený tvůrce objasní, na co byste si měli dát před koupí tohoto konkrétního modelu pozor. Třeba u pohonu 4x4, který je pro „skauta“ v našich končinách standardem.

Pokud vás videa Martina Vaculíka baví a chcete být součástí zákulisí jejich příprav, nezapomeňte nás sledovat na instagramovém účtu @auto.cz. Třeba i tam můžete Martinovi poslat svůj dotaz technického rázu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
20. 6. 2021 23:15
Re: Udrzba
Jo to jsou stále nemoci francouzů a proto je nemám rád! :no:
Avatar - Ada je zase tady
20. 6. 2021 23:12
Re: Udrzba
2.0TDI PD je v pohodě. Já mám na něm aktuálně 355 tis km. Problémy byly jen během prvního roku výroby, poddimenzovaný náhon na olejové čerpadlo vytvářel poruchy. Prý zpočátku praskaly i hlavy, ale já jsem žádnou prasklou neviděl. Pokud 2.0 TDI PD, tak doporučuji z roku 2009 a dále. Zejména ty, které měly mechanické a ne piezokeramické vstřiky.
Avatar - Ada je zase tady
20. 6. 2021 23:07
Re: Udrzba
Koupili jsme kdysi firmu, ve ktere byly dvě Kanga. Oba motory se zadřely ještě před 90 tis km...
18. 6. 2021 12:02
Re: Udrzba
Souhlasím, že dvojkova Oktávka už nebyl žádný zázrak spolehlivosti, jako jedničková. Špatné a problémové motory 2.0 TDI PD, FSI, TSI. Podvozek taky moc nevydržel...
Avatar - Ozzman
18. 6. 2021 10:44
Re: Udrzba
Jo, tohle byly nemoci francouzů, ale i tak je mám rád :D