Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Superb odhaluje české ceny. Končí základní Active, na plug-in hybrid si počkáme

David Bureš
Diskuze (9)

Nabídka modernizované Škody Superb startuje stupněm Ambition, který je levnější než dosud. Novinkou v nabídce je model Scout.

Modernizovaná Škoda Superb se světu poprvé představila minulý čtvrtek, během hokejového mistrovství v Bratislavě, a již krátce nato odhaluje české ceny. Inovovaný Superb lze už objednávat u autorizovaných partnerů, na nově nabízený plug-in hybrid Superb iV si ale ještě počkáme. Ten bude možné objednávat až ve třetím čtvrtletí roku s tím, že první kusy k tuzemským zákazníkům dorazí na počátku roku 2020.

S příchodem faceliftu tuzemské zastoupení vyškrtlo základní provedení Active, což vysvětluje snahou o snížení komplexnosti produktové nabídky. Základem je tak nově stupeň Ambition, který s 1.5 TSI (110 kW) a karoserií liftback stojí 689.900 korun, o 35.000 korun méně než dosud.

Výbava Ambitionu přitom byla oproti dosavadní specifikaci obohacena o barevný displej palubního počítače MaxiDot, LED hlavní světlomety, diodové mlhovky, bezklíčové startování či LED lampičku v zavazadlovém prostoru. Vypadl naopak multifunkční voant a elektricky ovládaná sedačka řidiče. Úpravu výbavy zastoupení vysvětluje přizpůsobením se zákazníkům na základě zkušeností s prodejem dosavadní verze.

Zlevnil také stupeň Style, který se zmíněnou patnáctistovkou přijde na 739.900 korun, o 45.000 Kč méně než dosud. Jeho výbavu přitom rozšířil adaptivní tempomat fungující do rychlosti 210 km/h, infotainment Amundsen s osmipalcovou obrazovkou včetně navigace, parkovací kamera nebo bezklíčové startování s odemykáním i přes zadní dveře (u Superbu novinka).

Zlevnila také sportovně orientovaná varianta Sportline. S motorem 2.0 TSI (200 kW), převodovkou DSG a pohonem všech kol stojí 1.073.900 korun, o 69.000 Kč méně než dosud. Novinkami jsou přitom Matrix LED světlomety, zadní světla s animovanými ukazateli změny směru jízdy nebo elektrické víko zavazadlového prostoru s virtuálním pedálem. Ze standardní výbavy však vypadlo vyhřívané čelní sklo,  elektricky ovládané sedadlo spolujezdce nebo vyhřívání zadních sedadel. 

Video se připravuje ...

To vrcholná varianta Laurin & Klement zdražila, a to o 21.000 korun. Škoda však zároveň láká na rozšíření její výbavy o ventilaci předních kožených sedadel, vyhřívaný volant, digitální přístrojový štít, asistent jízdy v pruzích nebo rozpoznání dopravních značek.

Novinka v podobě Superbu Scout pak startuje na částce 1.019.900 Kč za turbodiesel 2.0 TDI (140 kW). Za benzinové 2.0 TSI (200 kW) zákazník zaplatí 1.078.900 Kč. Pro obě motorizace je přitom standardem pohon všech kol i dvouspojková převodovka DSG.

Součástí základní výbavy provedení Scout je pak vedle oplastované karoserie a zvýšeného podvozku též specifická dekorační lišta s ambientním osvětlením, sedadla čalouněá Alcantarou, hliníkové kryty pedálů či infotainment s off-road obrazovkou informující o nadmořské výšce, kompasu a náklonu vozu známou z SUV značky.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

29. 5. 2019 09:28
Re: No,
No tak kdyz si vemes ze active s paketem plus (bez toho vam to snad ani neprodaji a nikdo soudny, i kdyz chce maximalne usetrit to bez toho zakladniho paketu nekoupi) stal 675 000, tak to mas zdrazeni o 15 000, ale nesrovnatelne lepsi vybava i lepe vypadajici auto, za me urcite OK.
Avatar - rohYpnol
28. 5. 2019 20:49
Re: Snížení komplexnosti produktové nabídky??
ale málokdy to takto "prosákne" do marketingového zdůvodnění. Čekal bych spíše něco ve stylu - zákazníci Škody jsou náročnější ;-)
Avatar - rohYpnol
28. 5. 2019 20:47
Re: No,
ale ano. Taky si myslím, že to u nás je (vlastně nyní už byla) okrajová věc. Ale nejsme pupek světa.
A u nás je situace odlišná, u nás je Superb v podstatě výsadou vyššího managementu nebo podnikatelů, takže tam je řekl bych nejčastější volba 2,0 TDI Elegance.
Avatar - Emel
28. 5. 2019 19:10
Re: No,
Vem si... kolik Superbů vidíš s halogenama? Naprostý minimum. Oříznutí Active... jo, já beru že širší nabídka je vždycky lepší, ale Active mi chybět nebude.
Avatar - Emel
28. 5. 2019 19:07
Re: Snížení komplexnosti produktové nabídky??
Časy prosperity končí.