Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Superb odhaluje další verze. Přivítejte model Scout!

David Bureš
Diskuze (48)

Inovovaný Superb bude dostupný nejen jako sportovně laděný Sportline a luxusní Laurin & Klement, ale nově také jako terénní Scout.

Škoda Superb se dnes světu představila ve své modernizované podobě. Při premiéře byl kladen důraz hlavně na nově nabízený plug-in hybrid Superb iV, ten ale není jedinou novinkou v nabídce v rámci příchozího faceliftu. K dispozici bude nově i „víceúčelové lifestylové provedení“ Škoda Superb Scout.

Jak název napovídá, půjde o model se zvýšenou a oplastovanou karoserií po vzoru menší Octavie Scout. Také v případě Superbu Scout bude takto označená verze nabízena pouze ve formě kombíku a s pohonem všech kol.

Dobrodružně laděný model bude standardně dodáván s paketem pro špatné cesty, který zahrnuje kryt pohonného ústrojí, kryty prahů a zvětšení světlé výšky o 15 mm, což v kombinaci se standardně dodávaným pohonem všech kol a dodatečnému jízdnímu režimu Off-road zajistí, že se Superb Scout nezalekne ani jízdy mimo asfaltové plochy.

Oproti ostatním verzím se Scout odliší také svým vzhledem. Má nově tvarovaný, robustní přední a zadní nárazník, zatímco spodní kryt nárazníku je v barvě hliníku. Nechybí plastové kryty zabraňující poškození podběhů, prahů a spodních částí dveří. Základem jsou 18palcová kola, přičemž nabídku laků doplňuje pro Superb Scout exkluzivní oranžová metalíza Tangerine.

Uvnitř zase najdeme specifické čalounění kombinující alcantaru s kůží nebo lišty se speciálním dřevěným dekorem s logem tohoto provedení, které se objevuje i na plaketkách na blatnících.

Superb Scout bude nabízen výhradně s nejsilnějšími motory v nabídce, což konkrétně znamená výběr mezi turbodieselem 2.0 TDI (140 kW a 400 N.m) a benzinovým čtyřválcem 2.0 TSI (200 kW a 350 N.m), oba standardně spárované se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Již známé varianty budou pokračovat, jak sportovně laděný Sportline, tak luxusní Laurin & Klement. První se od běžných modelů odlišuje černými designovými prvky, jako jsou 18palcová kola nebo přepracovaná maska chladiče. Má také o 10 mm snížený podvozek nebo černý karbonový dekor uvnitř. Druhému zase nechybí chromované lišty a bohatá výbava.

David Bureš
Diskuze (48)

Doporučujeme

4. 7. 2019 15:02
Re: hezké
Nema Aisin, ale GM Hydramatic 6T41 a suhlas. Jazdi potichu a zamatovo.
Avatar - Beefcake
24. 5. 2019 22:53
Re: Xxxxx
Ty si sa uz uplne opustil ako pozeram.
Avatar - Beefcake
24. 5. 2019 22:46
Re: Este poprosim obligatne
Slovo terenne pouzil autor clanku. Teda som si isty, ze som to tam videl, ale teraz tam nie je. Bud to bolo editovane, alebo sa mylim a potom sorry.
Ale pointa ostava. Aj na taketo mimoasfaltove auta sa tlacia kvoli imidzu nezmyselne male profily. Schvalne si to potom pozriem.
Avatar - Ja Prvni 123
24. 5. 2019 18:42
Re: hezké
Já jsem zapomněl, že tady jsou sami sportovci s neomezeným rozpočtem.

V poho. Každej to má jinak.

Velký suv prostě z principu nemám rád.
Rychlá a výkonná auta mi nevadí. Mám je vlastně rád. Ale Superb mezi ně opravdu nepočítám.
Ten podvozek nestíhá ani 1.4 tsi.
Avatar - Ja Prvni 123
24. 5. 2019 18:39
Re: hezké
A z čeho tak soudis?
Člověk nemusí auto hodnotit jen když ho chce koupit.
A prostě dobrý auto pro mě má, jako jeden z atributů, i dlouhodobou životnost.
Osobně mám auta už asi nakoupené.