Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizované Bentley Flying Spur slibuje ještě luxusnější výbavu i jízdu

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Luxusní limuzína je na trhu poměrně krátce, přesto prošla první decentní modernizací, která by měla zajistit ještě luxusnější zážitek z jízdy.

Zřejmě nejvýraznější modifikací Benltey Flying Spur pro modelový rok 2022 je vylepšené odhlučnění kabiny a potlačení vibrací, k čemuž automobilce pomohla počítačová technologie označovaná jako „Virtual Prototyping“. Technici si tak mohli všechny úpravy vyzkoušet v digitálním prostředí, než je fyzicky aplikovali na první prototyp.

Podle tiskové zprávy se technikům tímto způsobem podařilo optimalizovat hlučnost u více než 40 komponent. Díky sofistikované počítačové technologii přitom mohli využít pro každý komponent optimální tlumící materiál, díky čemuž by měla kabina nového Flying Spur nabízet „nejtišší dostupný zážitek.“

Automobilka se navíc pochlubila, že díky sofistikované digitální technologii výrazně omezila počet testovacích modelů a šetřila také materiálem. Celý proces modernizace tak probíhal maximálně šetrně a udržitelně, což je pro automobilku a údajně i její zákazníky stále důležitější téma.

Kromě vylepšeného odhlučnění kabiny však modernizovaný Flying Spur nabídne i další novinky. Například nabídka lakování se díky novému šedému odstínu Cambrian Grey rozrůstá na celkem 63 barev. Inovace však proběhly i v interiéru.

Video se připravuje ...

Automobilka se chlubí například novým obložením dýhou s otevřenými póry a velice tenkým ochranným lakováním. V nabídce je dýha hned tří stromů (Crown Cut Walnut, Dark Burr Walnut a Koa), přičemž třívrstvé lakování o síle 0,1 mm nabízí unikátní možnost cítit texturu dřeva.

Pod kapotou se nic nezměnilo, takže si zákazníci mohou i nadále vybrat mezi 4,0litrovým motorem V8 a vrcholným 6,0litrovým motorem W12.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
12. 5. 2021 13:04
Re: Jééé hele táto! VW ! koukéééj
Fyliing Spur se povedl, nicméně Bentley mělo pěkná auta už předtím než je koupilo VW, jak do Vickersem, tak ještě dřív pod RR Limited. Arange nebo Turbo R už jsou dnes legendární modely
12. 5. 2021 01:07
Re: Jééé hele táto! VW ! koukéééj
Byt parti do koncernu, je to fakt unikatni vec. Muze si to dovolit malokdo, ale musi to bejt fajn 😀