Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Bentley Flying Spur se začíná vyrábět. Jeho ruční výrobu má na starosti 200 lidí

David Bureš
Diskuze (1)

Bentley začalo vyrábět novou generaci sedan Flying Spur tak, aby se ho první klienti dočkali na začátku roku 2020.

Automobilka Bentley v létě představila třetí generaci svého luxusního sedanu Flying Spur, odvozeného od modelu Continental GT. Sériová výroba novinka ale odstartovala až nyní. Probíhá v domovském závodě Bentley v britském Crewe, kde jí má na starosti bezmála 200 pracovníků.

Montáž Flying Spuru probíhá ručně, a to během 84 montážních stádií. „Každý exemplář je umělecké dílo, ručně postavené za použití nejkvalitnějších autentických materiálů a povrchů, které jsou nezaměnitelné pro Bentley,“ říká k tomu šéf výroby v britské automobilce Peter Bosch.

Zahájení sériové výroby nového Flying Spuru předcházelo pečlivé otestování, během něhož 142 prototypů a předsériových vozů absolvovalo více než 1,6 milionů zkušebních kilometrů. Během nich Fyling Spur projel 18 zemí na čtyřech kontinentech, kde si musel poradit s extrémními teplotami, od -34°C do +48 °C.

Více než 816.000 zkušebních kilometrů vozy absolvovaly na veřejných silnicích, během nichž byla testována spolehlivost a použitelnost. Na 322.000 kilometrech na testovacích polygonech zase byly zkoumány komponenty a elektronické systémy. Dalších 460.000 kilometrů na polygonech zase připadlo na hodnocení životnosti.

Jezdilo se také vysokou rychlostí. Přes 12.000 kilometrů prototypy Flying Spuru absolvovaly při své maximální rychlosti 333 km/h. Navíc ujely i více než 150 kilometrů na slavné Severní smyčce Nürburgringu, pro otestování podvozku.

Nové Bentley Flying Spur zatím přichází na trh s jediným motorem v nabídce, dvěma turbodmychadly přeplňovanou šestilitrovou W12 o výkonu 463 kW, spárovanou s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Do budoucna ale dorazí i osmiválcové provedení a plug-in hybrid.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Vrrrr
18. 10. 2019 12:58
150km na NS
Urcite nechcem urazat, ale 150km na NS :) To je tak 7 kol :-[] , ale to len tak rypem. Predpokladam, ze jedno kolo (aj ked nemuseli cele) zahrievali a potom to iste plati o dochladzovani. Seriove auta to tam potrebuju. Ale to uz fakt rypem.