Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Cadillac XT4 dostal masivní 33palcový displej

Filip Melich
Diskuze (3)

Cadillac XT4 prošel faceliftem, který přinesl decentní změny vzhledu a vylepšené asistenční systémy, ale největší změna se odehrála vevnitř, kam se nastěhoval 33palcový displej.

Možná to tak na první pohled nevypadá, ale na modernizovaném Cadillacu XT4 se toho měnilo poměrně dost. Vertikální části předních světlometů se zdají být stejné, ale jejich horizontální část byla razantně zúžena a hlavní část LED svítilen se přemístila níže, do naznačených otvorů pro přívod vzduchu.

Snadno přehlédnutelné obměny se dočkala čelní maska, a to jak její rámeček, tak výplň, přičemž jejich vizuální provedení se liší v závislosti na zvolené verzi modelu. Výrazněji tvarované jsou také nárazníky na obou koncích vozu. Změny vnějšího vzhledu završuje osvěžená nabídka 18palcových a 20palcových slitinových disků kol, stejně jako tři nové laky: Emerald Lake Metallic, Midnight Sky Metallic a Deep Sea Metallic.

Video se připravuje ...

Větší proměny se dočkala palubní deska, kdy byl dotykový displej infotainmentu vytažen výše a spojen s digitální přístrojovou deskou v jeden celek s úhlopříčkou 33 palců. Cadillac v tiskové zprávě uvádí, že se řešení inspirovalo u exkluzivního modelu Lyriq. S novou obrazovkou o rozlišení až 9K souvisí také příchod nového Virtual Cockpit System.

Infotainment je kompatibilní se službami Google, především Google Maps, Google Play a Google Asistant. Rozumí si také s hlasovou asistentkou Alexa od Amazonu a zvládá zrcadlit obrazovku chytrého telefonu bez nutnosti propojení kabelem. Pro všechny výbavové stupně je navíc k dispozici nový audiosystém AKG Studio s 13 reproduktory.

Vylepšeny nebo doplněny o novinky byly rovněž bezpečnostní a asistenční systémy. Co se však s modernizací neměnilo, to je pohonná jednotka, tedy dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec spolupracující s devítistupňovou automatickou převodovkou Hydra-Matic. Motor produkuje 175 kW při 5.000 ot/min a 350 Nm mezi 1.500 a 4.000 ot/min. Standardně jsou poháněna kola přední nápravy, ale k dispozici je také čtyřkolka.

Ceny modernizovaného Cadillacu XT4 mají být teprve zveřejněny. Výroba bude probíhat v kansaské továrně GM Fairfax. Prodej faceliftovaného SUV modelového roku 2024 má v USA odstartovat v průběhu letošního léta.

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

22. 2. 2023 17:38
Re: A neni to malo?
V rámci možností... Rozhodne to vyzerá lepšie ako tie tablety nalepené na palubku, nie?
22. 2. 2023 11:53
Re: A neni to malo?
Je to Cadillac, melo by to nekde byt poznat
22. 2. 2023 08:59
A neni to malo?
Tak tohle normalni ridic v aute fakt potrebuje :D