Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Nissan Juke se promění ve stylu 370Z

Jan Mička
Diskuze (0)
Ženevská premiéra modernizovaného Nissanu Juke klepe na dveře. Těsně před jeho oficiálním představením přinášíme novou várku fotografií.

Na rozdíl od první upoutávky, kterou automobilka Nissan zveřejnila na konci února, máme v ruce mnohem více materiálu. Obrázek celého vozu sice Japonci stále schovávají, nové detaily však situaci kolem něj zase o kus vyjasnily.

Jak je z nejnovějších fotografií jasně vidět, hlavních změn se dočkáme v přední části. Maska přijde o své charakteristické linie a více se přiblíží nové generaci SUV Qashqai, kulaté světlomety však zůstanou zachovány. Mírný šok však způsobil nový tvar horního páru světel, kterým Juke jednoznačně odkazuje na sportovní kupé 370Z.

Zatímco vpředu je o obdiv postaráno, vzadu se vyjma nové grafiky svítilen ničeno převratného nedočkáme. Dokonce i tvar víka zavazadelníku zůstal shodný se současně prodávanou verzí, o nárazníku to však s určitostí říci nemůžeme.

Jak jsme již uvedli dříve, s modernizací Nissanu Juke v nabídce přibudou také nové motory. V souvislosti s novou paletou Nissanu Qashqai můžeme očekávat nahrazení atmosférické benzinové šestnáctistovky čtyřválcem 1.2 DIG-T (85 kW), zcela ze hry není ani tříválcový turbomotor o objemu 0,9 litru (66 kW) nebo kompresorová dvanáctistovka s výkonem 74 kW.

Na opačné straně nabídky se chystá novinka v podobě Juke Nismo RS, který bude představovat ostřejší variantu současného Juke Nismo. Výkon sportovní verze motoru 1.6 DIG-T vzroste ze 147 na 158 kW (215 k). Zároveň Nissan vyvíjí úspornější verzi standardního agregátu 1.6 DIG-T, zůstane ji točivý moment 240 N.m, ovšem výkon klesne ze 140 na 120 kW. Ta se objeví nejprve v červnu v Qashqai.

Jan Mička
Diskuze (0)