Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mototest CFMoto 800MT Sport: Čínské levné a pohodlné cestování?

Leoš Káňa
Diskuze (0)

Vrcholným modelem čínského výrobce CFMoto v jedné stopě je aktuálně cestovní enduro 800MT v provedení Touring. My jsme ale vyzkoušeli základní provedení, nesoucí název Sport, kterému chybějí některé prvky výbavy.

Když jsme loni v létě poprvé vyzkoušeli novinku CFMoto 800MT, nestačili jsme se divit, jak téměř neznámá značka dokázala vytvořit tak přívětivou motorku. Přitom tehdy šlo jen o předsériový kus, u nějž se ještě sem tam nějaký ten nedodělek našel. Nyní před námi stojí sériové provedení, kterému bychom nevěřili, že vzniklo v Číně. Kvalita materiálů, detailů a spojů má vysokou úroveň a je vidět, že CFMoto si na své vlajkové lodi dalo záležet. Vyvinulo ji totiž na čistém papíře. Naplno přitom využilo partnerství s KTM, jeho know-how a může si dovolit nakupovat u zavedených dodavatelů. Na čínských vývojářích bylo poskládat vše do fungujícího celku, což je ve výsledku stejně zásadní jako správný výběr komponent.

Rakouský původ

Motor je ryzí KTM. Konkrétně první řadový dvouválec v historii rakouské značky, nazývaný LC8c. Představil se v roce 2018 s modelem 790 Duke a v méně ostré variantě pak v enduru 790 Adventure. To stálo novému 800MT vzorem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Leoš Káňa
Diskuze (0)

Doporučujeme