Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mototest Hondy ADV350: Praktický dobrodruh

Leoš Káňa
Diskuze (1)

Pro letošní motorkářskou sezonu Honda připravila nový skútr ADV350. Stylem navazuje na dobrodružného předchůdce X-ADV, ale je mnohem levnější.

Když Honda v roce 2016 představila model X-ADV, ani sama netušila, jaký ohlas u zákazníků bude mít. Velkoobjemový skútr s enduro kapotáží a schopností překonávat i náročnější terén dokázal zaujmout. Proto v podobném duchu vytvořila ADV350 se světlou výškou 145 mm nebo pneumatikami s hrubším desénem. Na pohled jde také o všeho schopný stroj, ale posazený do střední objemové kategorie, kde doplňuje další dvě třistapadesátky Forza 350 a SH350i.

Ve stylu endura

Protože ve střední třídě jsou si skútry technicky velmi podobné, představuje vzhled a atraktivita jeden z důležitých atributů při výběru nového motocyklu. A Honda ADV350 se nám líbí hodně. Dobrodružný skútr s ostrými úhly, velkými lakovanými plochami, chrániči rukojetí i předsunutým ochranným plexisklem nese znaky bytelných terénních motocyklů. Robustnost podtrhují i dva světlomety LED umístěné vysoko nad předním kolem a ustupující směrem k okrajům stroje. Vzbuzuje tak v řidiči důvěru, že se na něj může spolehnout. Ani nás proto nepřekvapilo, že skútr ADV350 letos získal prestižní designové ocenění Red Dot Desing Award.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Leoš Káňa
Diskuze (1)

Doporučujeme