Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mrkněte na příplatkovou výbavu pro nový Ford Bronco. Poctivé vychytávky do terénu i drobnosti

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nový Ford Bronco je působivým strojem již v základní výbavě, komu by ale nestačila, ten si může vybrat z pětistránkového seznamu příplatků. A je z čeho vybírat.

Na fóru Bronco6G, které pravidelně přinášelo informace o vývoji nové generace poctivého offroadu s modrým oválem ve znaku, se nedávno objevil pětistránkový seznam příplatkové výbavy, z něhož si vybere snad opravdu každý. Nechybí totiž malé drobnosti, jako například kryty rezervy, koberečky, organizéry a specifické matky kol, ani působivé offroadové doplňky.

Opravdu zapálení milovníci jízdy v nejtěžším terénu si tak mohou připlatit dokonce za úpravu každé nápravy či kardanu. Jednotlivé komponenty mohou být například zesíleny, nebo může být změněn převodový poměr na nápravě. Za příplatek se však dají vyměnit i menší součástky pohonného ústrojí, například za zesílené komponenty.

U spousty dílů zatím nejsou zveřejněné ceny, například výměna zadního diferenciálu s jiným převodem může vyjít na více než 2.000 dolarů. Řádově za stovky dolarů se však dají měnit i pastorkové hřídele na přední i zadní nápravě. Každý zákazník si tak může Bronco přizpůsobit svým potřebám.

Video se připravuje ...

Příplatky se však nevztahují pouze k technice. Připlatit se dají například speciální dveře s trubkovou konstrukcí, přídavná světla na střechu, přídavná světla montovaná k zrcátkům, podsvícení podvozku a další drobnosti. U offroadu nemůže chybět například naviják, praktickým doplňkem však bude i kombinovaná chladnička s mrazákem.

Cennosti se pak dají schovat do několika příplatkových uzamykatelných schránek. Jedna z nich může být pod podlahou zavazadelníku, další pak ve středové konzole. Čtyřdveřová verze ale může dostat i speciální uzamykatelný výsuvný šuplík. A komu by nestačil prostor v autě, může si připlatit za speciální střešní nosiče, nosiče sportovního vybavení, atd.

Při kempování posádka auta určitě ocení možnost připlatit si za rozkládací stolek, přenosné audio nebo střešní stan. Na seznamu příplatkové výbavy přitom nejsou jen díly z nabídky Fordu, ale také specialistů v jiných oborech. Audio například dodává JBL, střešní nosiče Thule, Yakima nebo Curt, ochranu karoserie Lund, ochranné potahy sedadel Coverking, příplatkové palubní kamery AAMP, atd.

Vraťme se ale raději zpátky k terénním doplňkům, které budou pro zájemce o Bronco nejspíš důležitější. Kromě klasických ochranných plechů pod motor, prahy a komponenty pohonného systému by pro Bronco měly být dostupné i ochranné doplňky chránící zadní rohy karoserie, kapotu nebo prahy.

Zajímavou položkou je pak FPP Off-Road Suspension Kit, což bude s největší pravděpodobností zvýšení podvozku s dalšími úpravami. Bohužel však chybí bližší informace nebo fotografie, což je vlastně zásadní nedostatek celého soupisu příplatkové výbavy.

Nový Ford Bronco tak bude v podstatě něco jako lego pro opravdu velké kluky a holky. Už samotné pořizovací ceny totiž nejsou zrovna nízké a ceník obrovského množství doplňků se pohybuje ve vyšších stovkách dolarů – a občas i tisících. Schopnosti vozu se rozhodně budou zvyšovat, ovšem nebude to levné.

Rozsah doplňků však jasně naznačuje, že chce Ford s novým Broncem zaujmout všechny dobrodruhy a zřejmě i seriózně zatopit Jeepu Wrangler, který už dlouho neměl tak vážnou domácí konkurenci. Jaká škoda, že se zatím nikde nemluví o exportu na evropské trhy. Snad se alespoň do budoucna dočkáme civilnějšího Bronca Sport, které by mělo nabídnout působivé výkony na silnici i v terénu.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
17. 1. 2021 11:23
Re: Bronco
Bronco ma nejako nezaujímalo ale teraz som pozrel fotky a nestačil som sa diviť. Palec hore Fordu za odvahu pustiť toto na trh. Fakt zaujímavý povoz a hlavne každý si ho môže ušiť na mieru.
Avatar - 3_diamanty
16. 1. 2021 17:05
Bronco
Mne sa Bronco velmi pozdava a momentalne za mna asi naj ford keby som si mal vybrat... a to uz popri mustangu je co povedat. Uzasne auto.... snad pride aj do europy aj ked velke nadeje tomu nedavam.... ale tak kto ho velmi chce stejne si ho zozenie aj u nas... taketo sikovne auto s mnozstvom individualnych uprav aj doplnkov je skutocne ako take lego pre dospelych... aj interier ponali vyborne.... presne takto sa mi to lubi... a takuto architekturu s implementovanym dotykacom v palubke som uz chvalil aj na kodiaqu ci inde ... cakam ze bronco teda bude velmi uspesny model ... ma na to vsetky predpoklady.... :*)