Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MS v hokeji startuje! Čím jezdí největší hvězdy? Kubalík dost překvapil

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

87. mistrovství světa IIHF v ledním hokeji začíná ve Finsku a Lotyšsku už dnes 12. května a potrvá do 28. května 2023. Jakými auty jezdí hvězdy šampionátu?

Dominik Kubalík, Česko – Škoda Enyaq

Hvězda NHL Dominik Kubalík střelil za Detroit Red Wings už 20 gólů. Přestože jeho plat se počítá v milionech dolarů ročně, jezdí Škodou Enyaq, kterou mu v rámci spolupráce půjčila Škoda Auto. Škoda Enyaq bude také oficiálním autem celého mistrovství světa v hokeji 2023.

Video se připravuje ...

Mikko Rantanen, Finsko – BMW 5

Rantanen, útočník Colorada Avalanche, bude zřejmě největší oporou finského týmu, protože Patrik Laine bude kvůli zranění chybět. Mikko jezdí v BMW řady 5, které mu poskytl finský dealer BMW.

Alexander Nylander, Švédsko – Cadillac Escalade

Přestože se Nylander narodil v Calgary, reprezentuje Švédsko díky svému otci Michaelovi, který pochází ze Stockholmu. Většinu sezóny 2022/23 strávil Nylander v týmu Wilkes-Barre/Scranton Penguins v AHL, kde nasbíral 50 bodů. Vystřídal několik mercedesů a cadillaců, v současnosti řídí SUV Escalade. Některá jeho auta se dokonce stěhovala z USA do Švédska. 

Nino Niederreiter, Švýcarsko – Mercedes-Benz C

Švýcar Nino Niederreiter je asi nejznámějším jménem NHL na soupisce plné zkušeností, většinou ze švýcarské ligy. Jezdí Mercedesem třídy C, který využívá v rámci spolupráce se švýcarským prodejcem.

Nick Bonino, USA – Jaguar XF

Spojené státy jmenovaly tým složený převážně z hráčů nižší americké hokejové ligy a univerzitních týmů, přičemž nejzkušenějším hráčem týmu je dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Nick Bonino. V minulosti byl vídaný například v Hyundai Santa Fe, Audi S4 nebo Jaguaru XF s kompresorem a výkonem 470 koní.

Milan Lucic, Kanada – Cadillac Escalade

Ve skupině B je favoritem Kanada, a to i s poměrně mladým týmem. Výjimkou je čtyřiatřicetiletý Milan Lucic, který si za Kanaďany odbude premiéru na mistrovství světa. Řídí Cadillac Escalade.

Brad Marchand, Kanada – Chevrolet Camaro

Marchand je tak dobrý ve skórování a rozčilování soupeřů, že je ideálním hráčem pro takový turnaj. Rodák z Nového Skotska je i stavitelem domů, rodinným příslušníkem a milovníkem sportovních aut. V jeho garáži najdete Chevrolet Camaro, Cadillac Escalade, Jeep CJ nebo Harley-Davidson. Je tedy věrný americké produkci. 

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme