Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mugen Honda Crossroad

Michal Fokt
Diskuze (11)
Japonský úpravce vozů Honda si vzal do parády malé SUV Crossroad.

Japonská značka Mugen specializující se na tuning vozů Honda nabízí své sady příslušenství téměř na všechny modely nabízené na domácím trhu. Vzhledem ke své orientaci na motorsport se intenzivně věnuje pochopitelně sportovním autům, stranou zájmu ale nezůstávají ani naprosto běžné vozy, u nich ale Mugen preferuje spíše optické úpravy, což je případ i u malého SUV Crossroad. Příď zdobí atraktivní maska chladiče a nástavec předního nárazníku, profil vylepšují nástavce blatníků a prahů, ofuky na oknech a litá kola vlastní výroby i designu, záď byla vylepšena střešním spoilerem a pochopitelně i nástavcem nárazníků a koncovkami výfuku. Do interiéru se dodávají kovové pedály a ozdobné kryty vnitřního zpětného zrcátka.

Co se zlepšení technické stránky auta týče, pořídit lze sportovní koncový díl výfuku se dvěma typy koncovek, lichoběžníkovou a klasickou kulatou, na výběr jsou také dva typy vložek vzduchových filtrů se zvýšenou propustností. Svůj motor můžete hýčkat i speciálním olejovým filtrem i olejem a motorový prostor zkrášlí nepochybně i olejové víčko Mugen. Samozřejmostí je pochopitelně sportovní podvozek čítající sadu pružin a tlumičů. Brzdný účinek zlepšíte použitím brzdových destiček Mugen a speciální brzdovou kapalinou.

Michal Fokt
Diskuze (11)
12. 4. 2007 14:42
ORIGINAL PRO OPRAVDOVE MUZE
Kdyz na tomto serveru pred casem ukazali Hondu Crossroad, uplne jsem se tady rozplyval. Tak ma vypadat auto pro muze. Nekdo se tady zlobil, kdyz jsem napsal, ze nove MINI je pro holky a ze chlap v nem vypada smesne. Zde je to skoro naopak. V Crossroadu vypada i kluk jako chlap. Holky, vy si tam nesedejte, abychom si vas za chlapy nespletli. Verze MUGEN, stejne jako vsechny tuningove upravy (krome COBB TRIBECA B9) se mi ale moc nelibi, spis radsi ponechavam auta v originale.