Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Musk prý v minulosti zvažoval prodej Tesly firmě Apple

Diskuze (27)

Šéf výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v minulosti uvažoval o prodeji tohoto podniku technologické firmě Apple. Šéf Applu Tim Cook však o takovéto možnosti odmítl jednat.

Tesla měla v letech 2017 a 2018 problémy se zvyšováním výroby elektromobilu Model 3. "Během nejtemnějších dnů programu Model 3 jsem oslovil Tima Cooka, abychom prodiskutovali možnost, že Apple koupí Teslu (za jednu desetinu naší současné hodnoty). Odmítl se schůzky zúčastnit," napsal Musk.

Tržní hodnota Tesly podle úterní závěrečné ceny akcií na burze činila 616 miliard dolarů (13,3 bilionu Kč). Jedna desetina by tedy odpovídala částce 61,6 miliardy dolarů, upozornila agentura AP.

Musk reagoval na twiterové vlákno zmiňující zprávu agentury Reuters, podle které hodlá Apple v roce 2024 zahájit výrobu osobních automobilů s novou bateriovou technologií.

Akcie Tesly letos prudce posilují díky příznivým hospodářským výsledkům podniku a rostoucímu zájmu o elektromobilitu. V létě se tak firma stala z hlediska tržní hodnoty největší automobilkou na světě. Tento týden byla zařazena do prestižního akciového indexu S&P 500.

Diskuze (27)

Doporučujeme

29. 12. 2020 09:57
Re: StevevJobs
Nulová vize. Celé je to postavené na tom že se povede prodávat technologie a baterie, samotná výroba aut je ztrátová a vždy bude, slouží v podstatě jen jako "reklamní nosič" té technologie, ekonomicky stojí především na prodeji povolenek ;-)

Samozřejmě pak tu máme vize typu půl milionu aut v roce 2018 a milion v roce 21, takových Musk natlachá spousta, to nepřekračuje rámec snů.

Takže příště si nastuduj k tématu o kterém za mák nevíš nic více než pár článků z googlu, pak tu nebudeš za trubku jako teď ;-)
28. 12. 2020 11:58
Re: StevevJobs
Nulovou vizi do budoucna.
:D :D :D

To, ze ty ty vize neznas, neznamena, ze jsou nulove...

https://www.visualcapitalist.com/…future-of-tesla/

Zadna jina automobilka nema vetsi vize...

Nez neco zacnes komentovat, Xoniku, doporucuju ti se s tim nejprve seznamit.
Nemusel by ses zbytecne zesmesnovat komentari o vizich. :no:
28. 12. 2020 09:57
Re: StevevJobs
Nekoupit teslu neznemená začít od nuly ty logiko ;-) Opravdu bys měl s tou svojí originální logikou jít do applu, možná tě vyhodí o dveře dřív než Muska ;-)
28. 12. 2020 09:54
Re: StevevJobs
O krachu nebo nedodělkách tu mluvíš jenom ty ;-) Fakt že ještě nevydělala ani dolar a má obrovské problémy s plněním výroby ale evidentně teslí ovce dost dráždí ;-)
28. 12. 2020 09:53
Re: StevevJobs
Kdyby jsi uměl číst tak logika applu je tu dávno uvedená ;-) Takže se nesnaž okecávat to okolo.