Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Může návrat Fiatu Multipla vypadat takto? Italové chystají šmrncovní crossover

Jan Zajíc
Diskuze (13)

Modelové portfolio automobilky Fiat se brzy rozroste o další členy. Jedním se má stát i menší SUV, dost možná s ikonickým jménem Multipla.

Před časem přišlo několik italských zdrojů s informací, že automobilka Fiat hodlá navrátit kultovní označení svých modelů Multipla a Seicento. Nepůjde však o duchovní nástupce svých předchůdců. V obou případech má jít o crossovery, respektive malá SUV, která v příštích letech navážou na dosluhující řady Tipo a 500X. Ty mají skončit za dva roky.

Název Multipla prý Italové používají interně, jeho nasazení v sériové produkci je však více než pravděpodobné. A pokud k němu opravdu dojde, máme už poměrně blízkou představu o tom, jak by taková novinka mohla vypadat.

Video se připravuje ...

Internetem totiž kolují špionážní fotografie maskovaného crossoveru, přičemž pod kamufláží se ukrývá jedna z chystaných novinek Fiatu. Je pravděpodobné, že nový model bude vycházet z nedávno představeného Jeepu Avenger, prvního elektromobilu v historii značky.

Fiat však zůstane věrný svému roztomilému vzhledu. Vpředu tak můžeme očekávat naznačení kulatých světlometů a jednolitou příď, kterou italští designéři téměř jistě použijí v případě čistě elektrického pohonu. Typický designový podpis značky zůstává také vzadu, ostatně si možnou podobu novinky podle grafika Honzy Lušovského můžete prohlédnout v galerii výše.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
15. 12. 2022 21:13
Re: Auto cz padá a padá...
No, ale článek je o Multiple, ne?
To že nadšení novináři nerozliší, který model je na obrázku je komplikace, ale co už teď.
A o Multiple píšou jako o čistě elektrickém vozidle.
A k tomu patří "ať si ho nechají".
Hybrid zkousnu.
Vlastně mi ani moc nevadí, když je dobře udělanej.
Avatar - Ja Prvni 123
15. 12. 2022 21:10
Re: Bez slušného motoru
Asi ani to ne.
Zahraniční zdroje píšou o čistě elektrické verzi.
:-(
14. 12. 2022 20:01
Motor
To znám. Měli jsme qubo a ta 1.4 od Peugeotu byla hrozná jednotka. Slabá,žrala,díly přitom nepasovaly s klasického Peugeota. Nevím proč to tam strkali, když motory od Fiatu jsou mnohem lepší , živější, spolehlivější.
14. 12. 2022 19:47
Ďalšie klony pezotu
Len ďalšie klony pezotu.

Poruchovy 1,2 puretech, uzraty ev.

Krátka zaruka,

problematická spoľahlivosť.

A vysoké ceny.

Skrátka pezot v inom plechu.

Plán je na 100 000 kusov ročne. Som zvedavý, či sa nájde toľko kupcov.

Dizajn síce predáva, ale tie motorizácie sú dosť biedne
14. 12. 2022 19:15
Re: Auto cz padá a padá...
Nebude to pouze EV. Tedy bavím se o budoucím Fiatu 600 který je na těch obrázcích. Jak bude vypadat Multipla nebo jak se to bude jmenovat zatím nikdo neví. Ale bude to náhrada za tipo a 500X. Ale to už by právě měl být pouze EV. . . .