Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta Brutale 800 RR Pirelli míří mezi běžné smrtelníky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Novinka značky MV Agusta svým označením i vzhledem dává jasně najevo, že oslavuje spolupráci s výrobcem pneumatik Pirelli.

MV Agusta spolupracuje s Pirelli již několik dekád a od roku 2011 míří její nové motocykly ke svým majitelům výhradně na pneumatikách této značky. Toto partnerství nyní oslavuje novinka v podobě modelu Brutale 800 RR Pirelli.

MV Agusta Brutalle 800 RR Pirelli vychází z modelu Brutale 800 RR, s nímž sdílí rám i pohonnou jednotku v podobě řadového tříválce o objemu 798 cm3, disponujícího výkonem 103 kW (140 k) při 13.000 min-1 a točivým momentem 86 N.m při 10.100 min-1.

Spolupráce mezi vývojovým centrem značky MV Agusta a designérským oddělením společnosti Pirelli se ovšem promítla do vzhledu novinky. Ta nabídne možnost výběru ze dvou barevných provedení.

První z nich má červeně lakovaný trubkový rám, který doplňuje černá palivová nádrž s označením stroje vyvedeným červenou barvou. Druhá verze pak kombinuje černý rám, šedý lak nádrže i dalších částí s modrými prvky.

V konstrukci motocyklu je pro snížení hmotnosti použito blíže nespecifikovaných komponentů z modelové řady F4 a upraveno bylo i zavěšení zadního kola, aby mohla být použita širší pneumatika, která je usazena na přímo pro tento model navrženém ráfku s šířkou šesti palců.

Standardem pro Brutale 800 RR Pirelli jsou pneumatiky Diablo Supercorsa SP o rozměrech 120/70 ZR17 vpředu a 200/55 ZR17 vzadu.

MV Agusta Brutale 800 RR Pirelli není na rozdíl od loňského konceptu Diablo Brutale pouhým výstavním exponátem, ale míří do výroby a prodeje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)