Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je neobvyklá klasická škodovka. Zaujme vzduchovým podvozkem, motor je z favorita

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Láska ke klasickým škodovkám může mít mnoho podob. Zatímco někdo dává přednost původnímu stavu, jiný v nich vidí objekt různých úprav.

Při našem pravidelném pátrání po zajímavých autech na prodej nacházíme obě možnosti. Někdy nás zaujme škodovka v mimořádně zachovalém a originálním stavu s minimálním nájezdem, jindy si naši pozornost získá stroj modifikovaný - a to více, či méně povedeně.

Tentokrát nás zaujala červená Škoda 125 z roku 1988, která má k původní podobě hodně daleko. 

Auto je postavené na vzduchovém podvozku, což řidiči umožňuje měnit světlou výšku. Nápadně vypadají také výrazně odkloněná kola. Jde mimochodem o plecháče, jsou však upravené tak, aby měly límec a byly širší.

Motorový prostor opustil originální 1,2litrový čtyřválec, který nahradil motor ze Škody Favorit. O pohon se tak stará jedna-trojka. Její výkon neznáme, prodejce však zmiňuje modifikace: sníženou hlavu, upravený karburátor a práci věnoval i výfukovému systému.

Estetické úpravy zahrnují například polepy Coca-Cola, zadní spoiler, zahrádku na střeše, žluté přední světlomety nebo třeba baseballovou pálku v roli vzpěry přední kapoty.

Prodejce se pak ještě zmiňuje o ďolíčcích po kroupách a platné STK.

A cena? Škodovka je k mání za 75 tisíc korun, majitel se ovšem nebrání ani výměně za nějaké zajímavé auto. Sám jmenuje Trabant, Škodu 1203 a Volkswagen Brouk.

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

3. 11. 2020 23:35
Zamastenci
Co tu citam za komentare: chlapci s takymto pristupom z vas budu navzdy len zamestnanci. Tzv. Paid slave...niektori mozno WPS - well paid slave ;-) .
3. 11. 2020 20:47
Hnus
Môže to rovno odvliect na vrakac, za toto mu ani pubescenti nedajú 10k
3. 11. 2020 08:49
STK
tohle že má STK ??? :D :D :D :D :D :D :no:
3. 11. 2020 07:40
Re: V pičárnách jednička
A ešte nejaký traktor...postavený nejakým odborníkom, poprípade nadizajnovaný nezávislým grafikom. ;-)
Avatar - SKAY
3. 11. 2020 07:22
Křáp
Šrot s imperalistickým nápisem.