Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je prakticky nová původní Felicia. Na odometru má jen 11 kilometrů!

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Původní Felicia patří mezi nejelegantnější a nejobdivovanější modely automobilky Škoda. Nesháníte ji zrovna?

Jestli po poslední produkční otevřené škodovce pokukujete a chcete auto ve stavu, který se blíží novému, možná bychom pro vás měli jeden tip. V Mototechně aktuálně nabízejí exemplář, který má pouhých 11 kilometrů na odometru!

Škoda Felicia 1961: Po autentické renovaci ujela jen 11 kilometrů

Nejde ale o "původní" kilometry, tedy vzdálenost, kterou by vůz najezdil za svůj život od opuštění výrobní linky na začátku 60. letech, tuto skromnou porci Felicia zvládla po kompletní renovaci.

Video se připravuje ...

Během ní byla škodovka podle prodejce uvedena do zcela autentického originálního stavu a všechny detaily mají odpovídat roku výroby. Tím je rok 1961.

Auto má také platné doklady, původní technický průkaz a údajně jasnou historii. Nový majitel k němu dostane původní pevnou střechou.

Cena? 1 300 000 Kč

O pohon se stará 1,1litrový čtyřválec o výkonu 37 kW, spojený se čtyřstupňovou manuální převodovkou. Černý kabriolet s částečně světlým interiérem je na prodej za 1,3 milionu korun.

Připomeňme, že originální Škoda Felicia se vyráběla v letech 1959 až 1964 a vzniklo téměř patnáct tisíc kousků. Jejím předchůdcem byla Škoda 450, produkované mezi roky 1957 až 1959.

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

31. 8. 2023 21:30
felicia
Mně ta cena teda naopak přijde zcela adekvátní. Je to rarita a ještě k tomu ve velice dobrém stavu. Jasně, že si za ty peníze můžete koupit mnohem modernější a lepší auto, ale toto není auto pro každého. Když už jsme u tohoto tématu, nedávno jsem docela koukal co s takovým veteránem dokáže udělat třeba i kvalitní detailing. Kamarád má MB po tátovi, které postupně zrenovoval a nakonec s ním zajel sem - https://www.united-6.cz/ To auto teď vypadá jako kdyby vyjelo z výrobní linky. A ta Felicia na obrázku je na tom dost podobně.
Avatar - Barry Lyndon
21. 6. 2023 22:48
Re: A Helmut rozkázal, ...
Ale zase když vydrží dostatečně dlouho, mohou se v roce 2065 stát největší výrobnou spalováků na světě, jako se to (víceméně omylem) stalo spol GZ Media v Loděnici u Berouna s vinylovými deskami. :D
20. 6. 2023 22:57
Re: A Helmut rozkázal, ...
Co to je za debilní hemzy? Jinak v pořádku? :-)
20. 6. 2023 22:27
A Helmut rozkázal, ...
... milá Škůdko, zpátky ke kořenům. Nemůžete přece vyrábět moderní a lepší auta než my.
https://www.seznamzpravy.cz/…toskanzen-232833

Takže až splní dodávky do Hondurasu, Surinamu, Rwandy, Kyrgyzstánu a Bangladéše, mohou ve volných kapacitách vyrábět i takovéhle nové veterány. Ale žádné lisy, ne, ne, ne, pěkně ručně vyklepávat každý blatník z tabule plechu paličkou na dřevěném kopytu.
20. 6. 2023 22:09
Hlava v oblakoch
1,3 milióna je "kvapku" cez čiaru. Podobnú sumu stoja predsa len trošku iné autá.