Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat Škody k roztomilému kabriu? Takto by vypadalo v moderním pojetí

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Mladoboleslavská Škoda před časem představila zcela novou designovou filozofii. Zamysleli jsme se nad tím, jak by vypadala její aplikace na zbrusu nový model s otevřenou střechou.

S oživeným kabrioletem Škoda Felicia v podobě grafického zpracování se na našem webu nesetkáváte poprvé. Před pár měsíci náš kolega a grafik Honza Lušovský připravil návrh toho, jak by takové auto mohlo vypadat v dnešní době, kdyby odkazovalo na svou roztomilou a pestrou historii.

Tentokrát zkusil „nakreslit“ Felicii znovu, namísto původního vzhledu se však mnohem více inspiroval aktuálním designovým jazykem Škody. Jen připomeňme, že mladoboleslavští jej poprvé prezentovali na robustním elektrickém konceptu Vision 7S a jde o pojetí, na které jsme u Škody doposud nebyli zvyklí. Design nese označení Modern Solid a jeho evoluce se postupem času objeví na všech nových elektrických škodovkách.

Video se připravuje ...

Právě to Honzu inspirovalo, aby v podobném duchu zkusil vykreslit i staronovou Felicii. Kdo říká, že s vlnou nových elektromobilů nemůže časem dorazit i něco podobně roztomilého? My bychom vedle nespočtu SUV a crossoverů takové oživení modelové palety rozhodně uvítali!

Autor připravil rovnou dvě výbavové verze. Elegantní stříbrná nese označení Laurin a Klement a všimnout si můžeme chromových doplňků. Oproti tomu Monte Carlo vsází více na sportovní šmrnc, zelené lakování doprovázejí černé detaily včetně kol či rámu čelního okna. Co myslíte, zasloužil by si takový projekt v budoucnu sériovou produkci?

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

27. 10. 2022 19:08
zadok
Ten zadok je škaredý ako u najstaršej Felície.
26. 10. 2022 11:24
Re: Maľovánky
Leda tak... :'-(
26. 10. 2022 11:05
Re: Maľovánky
A o čem by pak psali? Nějaká výplň být musí :-[] :-[] :-[]
26. 10. 2022 07:11
Maľovánky
Ten "kolega a grafik" by sa na to už mal vykašľať, alebo si svoje výtvory nechať pre seba. Je to trápne a detinské. Text "článku" k tým dvom premaľovaným fotkám tomu dva korunu.