Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je úžasná Lancia Delta HF Integrale 16V, jedna ze sedmi vyrobených. Navíc nikdy nezávodila

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lancia Delta patří mezi nejslavnější auta světa rallye. Jednu unikátní teď můžete mít.

Jde o závodní verzi HF Integrale 16V, kterou automobilka představila na autosalonu v Ženevě roku 1989. A která také zvítězila hned při své premiéře na Rallye Sanremo téhož roku.

Jak už napovídá jméno, o pohon se stará šestnáctiventilový přeplňovaný dvoulitr. Výkon dosahuje 149 kW, maximální rychlost činí 220 km/h a akcelerace z klidu na stovku zabere 5,7 sekundy. Samozřejmostí je pohon všech kol.

Video se připravuje ...

Lancia podle dostupných informací postavila jen sedm exemplářů. A právě jeden z nich, dokonce údajně ten úplně první, se právě objevil na prodej.

Pozoruhodné na něm přitom je, že nikdy nezávodil. Jde totiž o auto, které absolvovalo novinářské akce a podobné události. I proto má být v dokonalém stavu.

Přesto se okolo nabízeného kousku objevují malé otazníky. Prodejce například tvrdí, že vůz má původní všechny panely karoserie i zbarvení. Jenže současně italská firma PubbliMais prohlašuje, že tato Delta byla v květnu roku 1989 poškozena při lehké nehodě a následně opravena.

Ať už je pravda jakákoli, na úžasnosti Lancie to prakticky nic nemění. A cena? Bohužel nevíme, prodejce ji sdělí jen vážným zájemcům. Jistě ale nebude nízká. Naznačuje to i nabídka výměny za moderní speciál LMP2.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme