Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je úžasný obytňák, který vlastnil Steve McQueen

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Steve McQueen byl nejen skvělý herec, ale také blázen do aut. Jeden kus z jeho sbírky je aktuálně na prodej. A docela zajímavý.

Nejde totiž o nějaký sportovní či luxusní vůz. K mání je Chevrolet 3800 z roku 1952 přestavěný na obytné auto.

McQueen ho údajně koupil ke konci 70. let od migrujícího pracovníka poté, co neobvyklý obytňák spatřil zaparkovaný na kraji silnice. A okamžitě ho začal i používat, podnikl v něm také cestu napříč Spojenými státy.

Zřejmě jde dokonce také o poslední McQueenův vůz, v němž se slavný herec svezl. Právě obytným Chevroletem ho měl známý americký kazatel Billy Graham odvézt na letiště ve Ventura County, odkud McQueen v listopadu roku 1980 cestoval k operaci plicní rakoviny v Mexiku. Herec však v mexické nemocnici bohužel zemřel.

Chevrolet byl v roce 1984 součástí velké aukce McQueenova majetku, majitele pak změnil také v roce 2016, kdy se vydražil za 60.500 dolarů, což je podle aktuálního kurzu asi 1,5 milionu korun. Současnou cenu, za níž je vůz k mání, prodejce neuvádí.

Ještě zbývá dodat, že o pohon se stará původní 3,9litrový řadový šestiválec, který přes čtyřstupňovou převodovku roztáčí zadní kola. Obytňák by měl být celkově ve výborném stavu, pojízdný a funkční.

Mimochodem, Steve McQueen vlastnil sbírku více než 60 vzácných automobilů a motocyklů. A s auty také rád závodil.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme