Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na světě je o jedno Diablo méně. Majitel ho zničil krátce po koupi

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini Diablo patří mezi nejznámější supersporty 90. let. A jak to vypadá, nedávno svět o jeden exemplář přišel.

Model Diablo italská automobilka vyráběla mezi roky 1990 až 2001 a za tu dobu podle dostupných informací postavila 2.884 exemplářů - tedy pokud zahrneme i všechny speciální verze.

Vyloženě vzácné tedy standardní Diablo není, přesto je poměrně ceněné. Nejlevnější kus v evropské inzerci pochází z roku 1991 a na prodej je za 2,8 milionu korun. Především je však Diablo legenda - třeba i proto, že všechna další "Lamba" už vznikala za dohledu Audi.

Takže každá ztráta tohoto dvanáctiválcového supersportu zamrzí. K té zřejmě poslední došlo před několika dny na jihu australského Sydney, kde řidič ze zatím neznámého důvodu vůz poslal přes velký příkop do živého plotu. Krátce po nehodě pak šofér, který stejně jako spolujezdec z nehody vyvázl bez vážného zranění, uvedl, že auto bylo nové. Moc si ho tedy neužil.

A asi už ani neužije, podle australských médií je totiž Diablo na odpis. Ostatně i na fotografiích je patrné velké poškození - utrpěla nejen příď, ale třeba i střecha a dokonce také uprostřed umístěný motor. Škoda...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme