Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na světě je první sériová Tesla Cybertruck. Takové auto ale doma nechcete

Matyáš Kunst
Diskuze (33)

Na Twitteru se objevila fotografie prvního sériově vyrobeného elektromobilu Tesla Cybertruck. Ani tentokrát se ovšem futuristický pick-up nevyhnul jistým kontroverzím.

Po několikaletém očekávání a opakovaných odkladech se Tesla konečně může pochlubit prvním sériově vyrobeným modelem Cybertruck. Tento významný okamžik automobilka zvěčnila na památeční fotografii, která byla následně sdílena na Twitteru. Na snímku můžeme vidět elektrický pick-up, obklopený týmem usměvavých zaměstnanců texaské Gigafactory. Bylo ovšem nutné zastínit těly ve žlutých vestách pohled na většinu karoserie elektromobilu? Inu, nejspíš ano.

Zahraniční média a pozorní uživatelé sociálních sítích totiž rychle upozornili na několik nedostatků, které na prvním produkčním voze zaznamenali. Zaprvé, Cybertrucku z nějakého důvodu kompletně chybí dveře řidiče a zadruhé, zadní dveře ze strany spolujezdce poměrně viditelně nelícují se zbytkem karoserie. Důvod je zatím neznámý. 

Stejně tak stále nemáme žádné konkrétní specifikace ani cenu. Tesla původně zamýšlela vyrábět modely Cybertruck s jedním, dvěma nebo třemi motory, které by měly dojezd od 400 do 800 kilometrů a jejichž cena by začínala těsně pod 40 tisíci dolary (přibližně 850 tisíc korun). Poté se přidaly úvahy o čtyřmotorovém uspořádání, přičemž tato verze měla být schopna ujet až 1000 kilometrů na jedno nabití. Tak, či onak, zatím to jsou stále jen spekulace vzhledem k tomu, že na oficiálních stránkách Tesly nenajdete v podstatě žádné oficiální informace.

Video se připravuje ...

Nicméně, první dodávky elektrického pick-upu jsou potvrzeny na třetí čtvrtletí letošního roku, ačkoliv plnohodnotná sériová výroba bude zahájena začátkem roku 2024. Postupem času by se údajně mohl objem výroby zvýšit na 250 až 500 tisíc kusů ročně, což je Muskův hrubý odhad prodejů.

Matyáš Kunst
Diskuze (33)

Doporučujeme

22. 7. 2023 20:35
Tesla
Nebuďte pořád jak praštěný s těma řečma o Tesle. Pořád se řešej jen nesmysly jak kdyby nebylo o čem psát...Je to nejprodávanější značka na světě a pořád se budou psát takový kraviny. Neříkám, že je to dokonalá firma, neříkám že už Cybertruck neměl dávno jezdit po silnicích, ale říkám, že to bude další nejprodávanější auto na špici a ti, co nic nedokážou se budou pořád plácat na dně....
19. 7. 2023 22:53
Re: 😀😀
Nájdu sa aj výborne spracované články, obvykle na historickú tému od pánov Dragouna alebo Haasa. Akurát pod nimi niet s kým veľmi diskutovať.
Kiež by podobnú prácu ako spomenutí autori odvádzalo v ACZ viac ľudí. Ale na to asi nie je priestor, Blesk z toho spravil takmer bulvár. Veľa fajn ľudí sem kvôli tomu už nechodí, alebo sa zastavia len zriedka. Namiesto nich pribudlo pár "uletených". Niekedy už zo zúfalstva oponujem ostrejšie, ale je to skôr ventil, ako očakávanie, že sa niečo zlepší. Takže občas sa bez ACZ tiež zaobídem a dám dlhšiu pauzu.
Avatar - Ondore
19. 7. 2023 22:07
Re: 😀😀
Jasné, že na a.cz sú aj zle preložené články, ale pri tomto konkrétnom by som nebol tak prísny, ako vravím, sám neviem, ako by som to povedal tak, aby bol jasný význam. To, že z článku sa potom odvíja diskusia, ktorá nemá nič spoločné s realitou je druhá vec, ale uletené príspevky sú tu aj keď je článok totálne v poriadku, s tým nič nenarobíme :-)
19. 7. 2023 21:52
Re: 😀😀
Preto by nemal cudzie materiály prekladať človek, čo o tom nič nevie, alebo je lenivý rozmýšľať. Na ACZ žiaľ doť častý úkaz.
19. 7. 2023 21:48
Re: Neuvěřitelně odporná pixla...
No jasne, sú to úplné sekáčiky na kosti... Lepšie sa tomu vyhnúť, lebo z teba spraví stejk...