Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec, který jel levným favoritem na finále Ligy mistrů v Madridu, zvládl v autě i cestu zpět

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Možná si z minulého týdne vybavujete příběh o anglickém fotbalovém fanouškovi, který vyrazil z Liverpoolu do Madridu na finále Ligy mistrů v 26 let staré Škodě Favorit.

Simon Wilson, fanda Liveropoolu a YouTuber, nechtěl utrácet za letenku, místo toho si za 40 liber, tedy za asi 1.170 korun, koupil nejlevnější možné auto a vyrazil do Madridu v něm. Cena letenek se přitom pohybovala okolo 800 liber, což je v přepočtu asi 23.400 korun.

Kromě toho, že Wilson do Španělska skutečně dojel, ve stejném voze se dostal také zpátky domu. V superlevné ojetině tak zvládl výlet o délce přesahující čtyři tisíce kilometrů.

"Abych byl upřímný, po cestě do Madridu jsem nevěřil, že to tohle auto zvládne," přiznal Wilson. Snadné to opravdu nebylo, Favorit měl totiž už v anglickém Doveru blíže nespecifikovanou poruchu.

Přesto škodovka cestu zdolala. "Byla to dlouhá cesta, ale benzín nás stál asi 400 liber (zhruba 11.600 Kč), takže jsme ušetřili. A to jsme jeli čtyři," dodal. Radost mu udělal i jeho oblíbený klub, který ve finále porazil Tottenham 2:0.

A co bude s favoritem? Wilson si ho prý rozhodně nechá. "Myslím, že s ním budu jezdit každý den," tvrdí.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

6. 6. 2019 14:52
Zajímavé???!!!
Co je na tom zajímavého? Já jezdím Favoritem z roku 1990 denně 200km
Avatar - mrha
5. 6. 2019 23:26
Favorit rules!!!
Díky moc za odkaz na videa! Pustil jsem si všechny 3 díly.

Jen, kdybyste videa také poslouchali, dozvěděli byste se, že závada BYLA blíže specifikovaná. Upadlo jim vedení (pipe) vzduchu do motoru v Doveru. Spravili to a odjeli celou cestu. Fakt dokonalý!