Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec si postavil BMW svých snů. Upravená E30 nabízí více než 800 koní

Jan Zajíc
Diskuze (1)

BMW řady 3 generace E30 má stále spoustu fanoušků. Patří mezi ně i jeden Američan, který si ovšem tu svou "třicítku" poněkud upravil. 

Zmíněný nadšenec se jmenuje Mush Alkarkhi a žije v Ohiu. A už na první pohled je zřejmé, kde při úpravách svého BMW našel inspiraci. Pro auto totiž vybral zbarvení, jaké nosil závodní stroj Allena Berga v šampionátu DTM v roce 1991.

Přestože Berg v sezoně výrazných úspěchů nedosáhl (nejlépe byl údajně osmý), jeho M3 Sport Evo se fanouškům líbilo. Hlavně díky "tic tacové" livreji týmu Tauber Motorsport. Ostatně i dnes si tento stroj můžete koupit jako model.

Mladému Američanovi jako základ přestavby posloužila trojka v provedení 325i, jejíž šestiválec však nahradil 3,2litrovým motorem z americké verze M3 generace E36. Po úpravách a instalaci turbodmychadla jednotka prý nabízí výkon přesahující 800 koní (597 kW).

Šestiválec je spřažený s pětistupňovou manuální převodovkou také z E36 M3, ovšem s několika vylepšeními. Nechybí samosvorný diferenciál. Bavorák také stojí na vzduchovém podvozku, brzdy jsou z M3 generace E46.

Mush vzhled oživil širokým body kitem LTO, přidal nějaké ty aerodynamické doplňky a určitě jste také zaregistrovali obrovské křídlo na zádi. Nápadná jsou také nová kola a dostalo se i na roletu na zadním okně.

Tak co na tuhle E30 říkáte?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
21. 5. 2021 07:15
Maska E30 je geniální dílo
současný ksicht M4 je jako ukázka úpadku společnosti. Je to i v hudbě, stačí si pustit nové metalové kapely a jedou všichni jak podle jedné šablony. Agresivní kytary, bicí a přitom prázdné.