Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Dacie Logan MCV a Lodgy je za dveřmi. Prohlédněte si chystaného křížence

Jan Zajíc
Diskuze (22)

Mnoho lidí smutní, že nová generace dvojičky Sandero/Logan přišla o karosářskou verzi kombi. Alternativa je však na cestě!

Když jsme v březnu loňského roku jako jedni z prvních informovali, že u nás velice populární a cenově dostupný kombík Dacia Logan MCV končí, mnozí si ťukali na čelo. Rumunská automobilka se skutečně rozhodla výrobu Loganu MCV s novou generací ukončit a populární modely tak pokračují jen coby Sandero, Sandero Stepway a Logan v karoserii sedan.

Úplně bez nástupce však praktické auto Dacie nezůstane. Už pěkných pár měsíců se spekuluje, že náhradou za Logan MCV, a zároveň model Lodgy, se stane zbrusu nový velkoprostorový model. A nedávno pořízené špionážní snímky to potvrzují. Zatím nevíme, jak se novinka bude jmenovat, ale už podle prvních fotografií je patrné, že jde o opravdu velké auto.

Video se připravuje ...

Není to však čistokrevný kombík, ale ani ryzí MPV. Podle prvních fotografií bychom odhadovali, že jde o auto někde na půl cesty, tedy dnes tak módní crossover. Velkým tajemstvím jsou zatím podrobnosti o technice. Předpokládáme však, že novinka bude posazena na prodloužené platformě nového Loganu/Sandera a design přídě se nechá jimi hodně inspirovat. Paleta pohonných jednotek nicméně stále zůstává velkou neznámou.

Náš kolega a grafik Honza Lušovský využil špionážních snímků a na jejich základě nakreslil možnou podobu nové Dacie. Jak sám přiznává, vycházel z modelu Sandero a kromě prodlouženého rozvoru náprav či zadního převisu si všiml i zajímavosti v podobě zadních světel vysoko podél zadního okna. Na finální podobu a podrobnější informace si ale musíme ještě nějaký čas počkat.

Jan Zajíc
Diskuze (22)

Doporučujeme

17. 2. 2021 19:46
Re: Espace
Espace je o krapítek hodně větší. :-)
17. 2. 2021 13:17
Re: Lepší než nic...
Protože každá takováto vysoká škatule je proti kombíku vždy: 1) dražší, 2) s vyšší spotřebou (protože větší čelní plocha), 3) horší jízdní vlastnosti (protože vyšší těžiště a boční vítr). :-( :no:
Avatar - Ozzman
16. 2. 2021 23:26
Re: Espace
Ja ti nevím proč jsem žil v tom, že si měl kdysi MK4 Mondeo :D Ale jo, moje chyba... :yes:
16. 2. 2021 22:03
Fandím každé značce,
která se rozhodne uvést na trh nové MPV nebo alespoň něco, co se MPV hodně blíží. :yes:
Avatar - mariov8
16. 2. 2021 19:25
Re: vypovídající hodnota
Je to nějaké vysoké? Není to finální podoba Bigsteru? Teoreticky by mohl nahradit jak MCV tak i Lodgy...