Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sen českých chalupářů Dacia Logan MCV končí. Milovaný levný kombík už brzy neobjednáte

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Logan MCV je u českých rodin nesmírně oblíbené auto hlavně pro poměr praktičnost/cena. Nový kus ale půjde objednat už jen pár měsíců.

Není divu, že je Dacia Logan MCV u českých motoristů tak oblíbená, vždyť jde o jediné kombi na trhu, které se základní cenovkou vejde pod 200 tisíc korun. Určitě si ještě pamatujete detailní rozborku Martina Vaculíka, který model označil za novodobou Felicii a pečlivě si posvítil na tehdejší novinku v nabídce – motor 1.0 SCe 54 kW.

Český magazín RNews.cz však včera přišel s překvapující zprávou. S odkazem na vlastní zdroje totiž uvádí, že i přes slušné prodeje se Logan MCV pomalu loučí s automobilovým trhem. Výroba má být ukončena v červenci tohoto roku (do 30. kalendářního týdne).

Pokud jste si na aktuální Logan MCV dělali zálusk, rozhodně neotálejte. RNews.cz připomíná, že kvóty pro český trh nejsou neomezené a budete-li objednávku nechávat na poslední chvíli, nemusí se na vás dostat. Výroba Loganu sedan a Sandera přitom pokračuje dál.

Logan MCV se sice pyšní nízkou cenovkou, pořád je to ale auto, které můžete pořídit se slušnou výbavou čítající multimediální systém s podporou Apple CarPlay a Android Auto či parkovacími senzory a kamerou. V poměru ceny a výbavy by tento kombík jen těžko hledal konkurenci.

Zrekapitulujeme-li prodeje na českém trhu za měsíc únor, Dacia neměla mnoho důvodů k radosti. Celkem v druhém kalendářním měsíci prodala 811 vozů, což meziročně představuje sešup o citelných 40,9 %. Pořád to ale stačilo na čtvrté místo celkově (za Škodou, Hyundai a Volkswagenem) a tržní podíl 4,67 %.

Níže si ještě můžete připomenout videa Martina Vaculíka, který tento model před třemi lety krátce po jeho modernizaci proklepl opravdu do detailu. Nejen samotný vůz, ale i motor 1.0 Sce a rovněž podvozek.

Dacia Logan MCV 1.0 SCe (1. díl)

Video se připravuje ...

Dacia Logan MCV 1.0 SCe (2. díl, motor)

Video se připravuje ...

Dacia Logan MCV 1.0 SCe (3. díl, podvozek)

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Doporučujeme

12. 3. 2020 13:40
Videa
Nevíte někdo, jak se dostat k těm videím z článku (z Vaculíkem)? Nikde je nomohu najít...
11. 3. 2020 08:10
Re: Tak si chalupář koupí Ladu Vestu SW
Ako sory, ASX si kvôli štýlu a dizajnu môže kúpiť len človek bez vkusu. Kolega vyššie hľadal jeden dôvod, prečo auto nekúpiť. Ja som nenašiel žiadny, prečo ho kúpiť.
11. 3. 2020 08:08
Re: Tak si chalupář koupí Ladu Vestu SW
Ale aj tá cena problém je. Aj keď nie je dvojnásobná, tak rozdiel 70-100 tis. Kč v neprospech Lady je na pováženie. Tu a tam nejakú Vestu na ceste zahliadnem, ale keď si premietnem, čo iné si za podobné peniaze môžem kúpiť, musela by to byť veľká srdcovka, aby som vzal Ladu.
11. 3. 2020 08:07
Re: Tak si chalupář koupí Ladu Vestu SW
Lada na Slovensku vraj končí. Servis ešte bude, ale predaj majú stopnúť.
11. 3. 2020 07:35
Re: Tak si chalupář koupí Ladu Vestu SW
Když už bych měl najít jeden jediný důvod proč ASX nekoupit, tak je to právě ten "dynamický" čumák.... :no:... Co člověk to názor :-!