Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte si nejlevnější Dacii Sandero za 239.900 Kč. Příplatek má jediný

Stanislav Kolman
Diskuze (73)

Nové Dacie Sandero a Sandero Stepway již znají české ceny a automobilka při této příležitosti spustila také konfigurátor. Můžeme se tedy podívat, co všechno nabídne základní výbava.

Na podzim loňského roku se světu oficiálně představila nové generace modelů Sandero, Sandero Stepway a Logan. První jízdní ochutnávku jsme stihli ještě před koncem roku v okolí Prahy a Sandero ukázalo, že příslib dospělejšího a lépe vybaveného, přesto stále cenově dostupného automobilu nebyly jen marketingové plky.

Pravda, Sandero ve srovnání s předchůdcem nepatrně zdražilo, avšak stále jde o nejdostupnější produkt v kategorii malých vozů. A to přijíždí na platformě sdílené s pátou generací opěvovaného Renaultu Clio a nabízí výbavu, kterou byste ještě před pár lety od Dacie ani zdaleka nečekali. Dnes však zůstaneme u cenově nejdostupnější verze a podíváme se, co všechno dostanete za úvodní cenovku 239.900 Kč.

Za takovou sumu lze pořídit Dacii Sandero ve výbavě Access s atmosférickým motorem SCe 65 a pětistupňovou manuální převodovkou. Pokud vás láká Sandero za „cenu od“, připravte se, že se v konfigurátoru příliš nerozvášníte. Standardem je bílé lakování Glacier, přední a zadní nárazníky však zůstávají nelakované. K dispozici jsou pouze patnáctipalcová kola se středovým krytem a černé čalounění interiéru.

Video se připravuje ...

Standardní výbava takového vozu dále zahrnuje šestici airbagů, denní a potkávací světlomety s technologií LED, světelný senzor, omezovač rychlosti, výškově nastavitelný volant, systém aktivního nouzového brzdění či elektricky ovládaná přední okna. Vzadu zůstávají švihadla a zadní sedačky jsou sklopné v celku. Výbavu základního Sandera můžete rozšířit o jeden jediný příplatek – dojezdovou rezervu za 4000 Kč.

Novinku rumunské značky coby holátko si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. A pro srovnání přikládáme ještě základní Sandero Stepway. To startuje na částce 304.900 Kč od výbavy Essential a jak už asi tušíte, nabídne toho podstatně více. Předně se páruje s výkonnějším turbomotorem TCe 90 a šestistupňovým manuálem, případně můžete připlatit lidových 15.000 Kč za TCe 100 LPG. Také tady je standardem bílá barva Glacier, na rozdíl od klasického Sandera si však za příplatek 11.500 Kč můžete vybrat kterýkoliv jiný odstín. Vůz je obut na šestnáctkách Flexwheel, které se na první pohled tváří jako litá kola, byť ve skutečnosti jde stále o poklice.

Výbava obsahuje šestici airbagů, multimediální systém Media Control, tempomat s omezovačem rychlosti, manuální klimatizaci (základní Sandero ji nemá), výškově nastavitelné sedadlo řidiče s loketní opěrkou či podélné střešní lišty. Modulární lišty jsou k dispozici za příplatek 2000 Kč, lepší infotainment Media Displej stojí 7000 Kč, přední mlhovky přijdou na 2500 Kč a zadní parkovací senzory stojí 4000 Kč. Ceny jednotlivých příplatků jsou nastaveny s citem a těší nás, že Dacia Sandero, respektive Sandero Stepway, zůstává autem s bezkonkurenční cenovou politikou.

Ohodnoťte novou Dacii Sandero jako ve škole:
  • 1
    74%
  • 2
    10,7%
  • 3
    6,4%
  • 4
    2,9%
  • 5
    6%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 1742 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (73)

Doporučujeme

13. 1. 2021 23:44
Smysl dává
jen verze s turbem a LPG. Tam se prokazatelně sníží provozní náklady až na úroveň dieselu, který už je dnes hrozně domrvený a jen na krátké trasy nepoužitelný. Ten holobyt je vizuálně hnus jako dřív Fabia Junior. Co mám obavu - ty domrvený světla asi moc svítit nebudou, maličké paraboly. Popravdě, uvažoval jsem o Dacii místo naší 20 let staré Zafiry. Bohužel, pohodlí, jízdní komfort, vnitřní rozměry, výkon a zvuk motoru, všude Zafira vyhrála. A fakt jsem zkusil poctivě u Dacie všechny typy. V Dacii pocit na prd, všechno takové viditelně levné, odfláknuté, mnohem horší výhled ven. Ani reálná spotřeba nebyla u Dacie lepší.
Avatar - KubikCv
13. 1. 2021 20:06
Re: Zlatá Lada
Ale Most dělá jen Taigy který dovážel z Německa ne?
Avatar - Barrichello
12. 1. 2021 11:55
Re: Zlatá Lada
Servisní sítě existuje - Lada Sadská, Remoraid Vyškov, Canocar Brno, Autogas Strakonice, BM Auto Písek, AMK Most, AMC Hradec Králové....ti všichni prodávají Vesty a i servisují. Sít se rozšiřuje.

Na Slovensku je ta sítě ještě větší a čítá asi 15 servisů.

Samozřejmě zručný člověk si dost věcí je schopen po záruce udělat i sám.
Avatar - twistedTSD
11. 1. 2021 23:55
Re: Nepatrne zvýšení???
Rozdíl mezi Sanderem TCe ve střední výbavě a Fabií TSI Active je zhruba 30 tisíc Kč. A po slevách možná míň. i20 stojí s atmosférou jako Sandero s turbem.
Avatar - twistedTSD
11. 1. 2021 23:51
Re: Nepatrne zvýšení???
Menší určitě není a jaká by tam byla elektronika kromě toho, co je povinné a bude i v Dacii?