Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupcem BMW Z4 se nestane model Z5

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW Z4 je od loňského léta minulostí a jeho nástupce se má představit před koncem letošního roku, ale podle nejnovějších informací nedorazí pod očekávaným označením Z5.

BMW Z4 druhé generace s interním označením E89 bylo na trh uvedeno v roce 2009 a jeho výroba byla ukončena ve druhé polovině loňského srpna. Na jeho nástupci mnichovská automobilka pilně pracuje a výsledkem se má stát dvoumístný roadster s plátěnou střechou.

Doposud se předpokládalo, že nový roadster značky BMW, jenž bude po technické stránce spřízněn se zcela novou generací modelu Supra japonské značky Toyota, se představí před koncem letošního roku jako model pojmenovaný Z5.

Podle nejnovějších informací, které získal AutoGuide přímo od vedení severoamerického zastoupení značky BMW, můžeme na označení Z5 v souvislosti s novým roadsterem zapomenout.

V názvu nového sportovního BMW i nadále zůstat písmeno Z, které nejpravděpodobněji opět doplní číslovka 4, i když v jejím případě se opět jedná o spekulaci. Mnichovská automobilka totiž může oživit i označení úspěšného roadsteru Z3, jehož bylo v letech 1995 až 2002 vyrobeno téměř 280.000 exemplářů, které doplňovalo necelých 18.000 kupé.

Pro jaké označení se BMW nakonec rozhodne se tak s největší pravděpodobností dozvíme až při odhalení nového roadsteru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)