Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Navigace Waze proniká do infotainmentů aut. Kde si ji pustíte a kde zatím máte smůlu?

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Ford na veletrhu CES oznámil dobrou zprávu pro uživatele jablečných telefonů. V jejich vozech budete moci používat navigaci Waze přímo v infotainmentu. Android Auto to ale umí už dávno.

Navigace Waze je stále populárnější mobilní aplikací, kterou využívá spoustu řidičů ve světě, ale i v České republice. Uživatelé si zde prostřednictvím pár kliků vyměňují události z cest. Bezprostředně se z aplikace dozvíte nejen o dopravních komplikacích či uzavírkách, ale i policejních hlídkách nebo nejlevnějších cenách paliva.

Není žádným překvapením, že s rostoucí oblibou registrují aplikaci i další zainteresované strany. Službu tak od loňského roku můžete obsluhovat přímo z infotainmentu vozu. Stačí, aby váš automobil disponoval konektivitou s chytrým telefonem Android Auto.

Uživatelé jablečných telefonů to mají složitější. Systém Apple CarPlay obsluhu navigace spustíte i na této platformě, jde však o neoficiální a nezabezpečenou cestu, kterou raději nedoporučujeme. Pokud ale máte zájem, návodů na internetu naleznete hned několik.

Štěstí ale nově mají majitelé Fordů. Modrý ovál totiž od března tohoto roku zpřístupní u všech nových aut se systémem Sync 3 spárování s chytrým telefonem, jenž přímo do infotainmentu vozu promítne i obraz aplikace Waze. Není to jen praktičtější, ale i bezpečnější, jelikož se při řízení nemusíte soustředit na malý displej telefonu, ale větší integrovanou obrazovku. Americká automobilka dodává, že aplikace bude fungovat se všemi nejmodernějšími systémy, včetně integrace hudební služby Spotify a hlasových příkazů.

Aktuálně je obdobné řešení možné jen u Fordu, zástupci Wazu ale prozradili, že se v blízké budoucnosti chtějí propracovat k obdobné spolupráci s dalšími značkami.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Avatar - petous
15. 1. 2018 21:25
Youtube v AndroidAuto
Spíš by stálo zato informovat o nových možnostech, než půl roku staré zprávy. Waze funguje v AA od července, ale youtube až letos: [odkaz] :yes:
Avatar - petous
15. 1. 2018 21:20
Re: Ma to nekdo tady?
Asi si ten článek nečetl? Máš tam jasně psané waze v prostředí Android Auto, má to každý, kdo to zvládne rozchodit a má v autě podporu AA nebo pro Mirrorlink: [odkaz]
15. 1. 2018 01:08
Re: Waze zakazou
Ale no jo, mate pravdu. =D V nemecku je to zakazane. =D Za to se ale smi hlasit radary do rádia. ;)
15. 1. 2018 01:04
Re: Waze zakazou
Jezdím v něměcku. =D A hlasim to tam jak na TomTomu tak i na Waze =D
14. 1. 2018 10:39
Re: Je to i v jinejch autech
Naopak mne súčasné ceny vstavaných navi az také divoké nepripadajú ;)