Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Navigační systém se má stát standardem pro každé BMW

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
Podle informací magazínu Autocar se má navigační systém dostat od září tohoto roku do standardní výbavy každého BMW.

Odpůrců vestavěných navigačních systémů asi mnoho nenajdeme, pokud se však mezi ně řadíte, u BMW budete mít od září 2015 smůlu. Podle prohlášení samotné automobilky se má navigace dostat do standardní výbavy všech modelů.

Každé BMW tak bude mít 6,5 palcový displej se systémem iDrive, údaji o dopravě, digitálním rádiem, bluetooth či nouzovému volání BMW Emergency Call. Připlatit si dále můžete za lepší navigaci Professional s 8,8 palcovou dotykovou obrazovkou. Otázkou tak pouze zůstává, zda bude onen multimediální systém se satelitní navigací ve standardu na všech trzích.

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
30. 4. 2015 14:15
akcie bmw
Bohužel, výrobci automobilů dnes vydělávají zejména na příplatkové výbavě. Například u VW je průměrný zisk na základní model cca 1500 Euro, nicméně každý model má v průměru příplatkovou výbavu za dalších 3500 Euro, a tím se průměrný zisk na vůz dostává už na cca 2300 Euro. U BMW je to podobné, resp. marže je vyšší, ale i tak. Toto zabudování navigací je spíše gesto, než nějaká faktická úspora, porotože si to vezmou zase jinde a jinak. Každopádně tato zpráva je již cca 3 dny stará a její vydání zvýšilo hodnotu akcií BMW asi o 2% :-) Ono vlastně je vůbec hezké, že i běžný člověk může dnes obchodovat s akciemi svých oblíbených značek, jak to dělám třeba já, viz [odkaz]
30. 4. 2015 13:16
Navigace
To už měli udělat dávno. Nikdo rozmunej nedá v dnešní době 80 tisíc za podprůměrnej 8" displej, když si může jednoduše koupit třeba tablet nebo mobil za 1/10 ceny s mnohem lepšim displejem, většim výkonem a libovolnou navigací v cenně a kde nebude muset platit úplně absurdních 5 tisíc za akutalizaci mapy.
Avatar - boost.
30. 4. 2015 10:24
Re: otazkou hlavne zustava
Od zavedení výroby 2er Cabrio mají BMW Over the Air updates, kdy si přes SIM stáhne auto bez dalších poplatků za přenos mapové podklady. Myslím ale, že to platí jen pro Navi Professional s ConnectedDrive pakety. Tohle jim zajišťuje Harman. Mapy jsou od Garminu, iirc.

Klasický update map, pro který musíš do servisu, stojí tak okolo pěti šesti tisíc.

Jinak tohle bude platit jen pro UK zatím.
30. 4. 2015 10:06
otazkou hlavne zustava
cenu update mapovych podkladu

predpokladam ze BMW bude jedna z firem co se poperou o Nokiacke mapy Here ktere jsou na prodej za cca 3 miliardy