Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návod: Jak udělat z čínského auta pravý Mercedes

Michal Fokt
Diskuze (14)
Pokud by náhodou majitel čínské kopie Mercedesu nabyl dojmu, že se jeho auto vozům s trojcípou hvězdou ve znaku nepodobá dost, aftermarket má řešení: Mercedes-Benz konverzi.

Také jste přemýšleli, proč se vlastně tolik čínských automobilek věnuje výrobě více či méně nepovedených kopií vozů renomovanějších značek? Pochopitelně to první, co člověka napadne, je, že nemají peníze na vlastní vývoj a designéry. Ale to mohlo platit před 15-20 lety, ne dnes, kdy některé z nich už poslaly na domácí trh miliony vozů a vydělaly tolik, že si mohly dovolit zakoupit celou řadu známých výrobců. Že by jim chyběly finance na vlastní designérské týmy, se vůbec nezdá pravděpodobné.

Teď ale dost možná vneseme do situace konečně jasno. Vypadá to totiž, že tyto kopie od výrobců čínský trh přímo vyžaduje! Tamní zákazníci by rádi jezdili v BMW X5 nebo Mercedesu S, ale ty jsou mimo jejich finanční možnosti. Ve většině případů jsou mimo ně i auta jako je třída A nebo řada 1 a co by laskavý a lidumilný čínský výrobce neudělal pro největší automobilový trh na světě...

Na tuto hypotézu mě přivedlo objevení Mercedes-Benz konverze vozu Beijing Auto E-Series. Tahle čínská E-Series je zkopírovaný Mercedes-Benz třídy B a má toho se stuttgartskou automobilkou společného mnohem víc, než jen téměř shodnou karoserii. Stojí totiž na platformě Smartu Forfour, kterou Němci firmě Beijing Auto prodali. To nejspíš netušili, jak se jim jejich obchodní partneři odvděčí.

Ale to jsem odbočil. Tedy na Beijing Auto E-Series lze v Číně sehnat kit, jenž dotyčný čínský výtvor, poháněný benzinovými motory 1,3 a 1,5 litru od Mitsubishi, které byly součástí obchodu s platformou, změní v nefalšovaný Mercedes-Benz třídy B. Zahrnuje masku chladiče se třemi lamelami a trojcípou hvězdou, stejný znak na kapotu a páté dveře, obrandované plastové poklice v mercedesím designu, další hvězdu na střed volantu a cool nápis B200. Instalaci zvládne i podprůměrně šikovný domácí kutil (jen pozor, aby byla hvězda opravdu rovně). A Mercedes za pár juanů je v garáži.

Sousedi puknou závistí. Pokud si tedy nekoupili kopii Audi Q7... O co se vsadíte, že podobné kity najdete na každý takový klon?

Michal Fokt
Diskuze (14)
8. 2. 2013 15:42
Re: Co myslíte?
:yes: >:D >:D :yes:

UPOZORNĚNÍ Ada je právě alergický na rendlíky >:-[]

PS: Můj bratranec Irvin Gordon, on ví :-!
Avatar - marek.g
8. 2. 2013 10:52
Re: Aukro.cz
>:D
Avatar - marek.g
8. 2. 2013 10:51
Re: Aukro.cz
>:D a tolik Golfů GTI co jezdí u nás nebylo ani vyrobeno >:-[]
Avatar - marek.g
8. 2. 2013 09:24
Re: Co myslíte?
jestli to nebude tím,že se jedná o kopii mercedesu... >:-[] :-!
Avatar - Ada je zase tady
7. 2. 2013 23:48
Co myslíte?
Pročpak si Číňané hrdě nepřišroubují na předek svého samohybu znak firmy Rendlík a syn? >:-[] >:-[]