Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat plážové buginy VW potvrzen. Opravdu ji uvidíme v Ženevě

David Bureš
Diskuze (3)
Koncept moderní interpretace slavných plážových bugin s technikou Brouka bude elektromobilem, využije elektrickou platformu MEB.

Volkswagen se v uplynulých letech zbavil těch „nejzajímavějších“ aut z nabídky, kabrioletu Eos, sportovního hatchbacku Scirocco nebo retro modelu Beetle. S chystaným nástupem elektromobility by ale svoji nabídku opět mohl okořenit. Jak by to třeba mohlo vypadat, ukáže Volkswagen na letošním ženevském autosalonu.

V Ženevě bude Volkswagen skutečně vystavovat koncept buginy, jak se spekuluje už od konce loňského roku. Prostřednictvím něho vzdá hold takto koncipovaným vozům, oblíbeným hlavně v USA v průběhu šedesátých let. Jestliže původní takové buginy využívaly základ Brouka včetně jeho vzduchem chlazeného motoru, připravovaný koncept bude z hlediska techniky ryze moderní.

Bude elektromobilem postaveným na základech platformy MEB, speciálně vyvinuté pro automobily s elektrickým pohonem. Volkswagen pomocí buginy bude chtít ukázat univerzálnost platformy a možnost jejího využití v různorodých autech.

Jak ale ukazují zveřejněné skici, design bude jasně odkazovat na původní buginy na základech Brouka. To je patrné třeba na kulatých světlometech.

„Bugina je více než auto. Je to vibrace a energie na čtyřech kolech. Tyto atributy jsou zakomponovány do nové elektrické buginy, která ukazuje, jak moderní, netradiční interpretace klasiky může vypadat,“ komentuje myšlenku za konceptem šéfdesignér Volkswagenu Klaus Bischoff.

Zda bude elektrická bugina jen technickým cvičením, nebo zda má opravdu šanci na výrobu, se dozvíme nejpozději v březnu, během premiéry auta na ženevském autosalonu. Letošní ročník startuje v úterý 5. března. Pravdou však je, že Volkswagen s myšlenkou buginy koketoval již v minulosti, k realizaci nástupce bugin stavěných různými firmami na bázi Brouka nikdy nedošlo. Volkswagen Buggy Up! z roku 2011 tak zůstal jen fázi konceptu.

David Bureš
Diskuze (3)
1. 2. 2019 10:43
Kam to speje...
Takze rusime auta jako Scirocco nebo Beetle, abychom predstavili nejakou plazovou hajtru. Hmmm