Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlevnější auto v USA zvládlo přes 666.000 km, levně ho koupíte i v ČR

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Mitsubishi Mirage/Space Star sice patří k nejlevnějším modelům na evropských i zámořských trzích, tenhle růžový rekordman ale ukazuje, že při pravidelné údržbě zvládne i pořádnou porci kilometrů. 

Když si Janice a Jerry Huot z americké Minnesoty pořizovali v roce 2014 nové Mitsubishi Mirage, pravděpodobně neměli nejmenší ponětí, že o šest let později skončí ve výloze dealera a zprávy o vozu budou kolovat po celém světě. Stačilo k tomu přitom jediné - za šest let najet přes 414.000 mil, což je přes 666.000 kilometrů.

Růžový hatchback s úsměvnou přezdívkou „Purple Won“ přitom není žádný velký dálkař. Pod svou kapotou ukrývá pouze 1,2litrový atmosférický tříválec, který v modelovém roce 2014 (kdy se Mirage vrátil na americký trh) disponoval výkonem jenom 74 koní.

Auto navržené především pro cestování po městě se během uplynulých šesti let ve vlastnictví manželského páru prakticky nezastavilo, přičemž po většinu času vyžadovalo jen běžnou údržbu. Někde mezi 200.000 a 300.000 najetých mil však odešel startér a došlo také na výměnu ložisek kol. Na malý a laciný automobil s takovým nájezdem se ale jedná o působivé výsledky.

Manželský pár se přitom nájezdem svého levného vozu nikde nechlubil. Nakonec ho tak náhodou objevil až jeden z dealerů značky, kam manželé přijeli na běžný servis. Dealerství neváhalo a projevilo zájem si vůz nechat pro propagační účely, zatímco manželský pár dostal údajně výhodnou nabídku na pořízení modelu Mirage novější generace. A po předchozích zkušenostech ji využil.

Mitsubishi Mirage lze přitom pořídit i na českém trhu, kde ho ovšem automobilka nabízí pod označením Space Star. S cenou startující od 239.850 za doprodávanou starší generaci a 265.850 Kč za novější generaci přitom Space Star patří k nejlevnějším modelům i na českém trhu.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
3. 12. 2020 22:55
v jednoduchosti
je krasa....a spolahlivost zaroven... space star je za mna v minisegmente este aj dnes po rokoch ( pri sucasnom aktualnom facelifte ) stale jedna z najlepsich volieb... hodne sikovne a blbuvzdorne auto... vsetka cest space staru.... a ja pevne verim ze v sucasnej najnovsej podobe este nejake 2-3 roky na svetovom trhu vydrzi lebo skutocne taketo spolahlive jednoduche auta nam uz chybaju coraz viac ... takto sa rodia legendy... space star :yes: