Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejluxusnější americké SUV? Představuje se GMC Yukon Denali Ultimate

Dominik Kovář
Diskuze (13)

Luxusní americké SUV z koncernu GM se v novém modelovém roce 2023 dočká mnoho zajímavých změn.

Označení Denali vzniklo v roce 1998 jako odpověď v boji o nejluxusnější americké SUV proti Lincolnu Navigator. Nyní má GMC Yukon Denali pátou generaci, která se představila v lednu 2020 těsně před světovou pandemií koronaviru. 

Pro nový modelový rok odhaluje GMC verzi Denali Ultimate, která dělá z oblíbeného amerického SUV nejluxusnější verzi, kterou kdy Yukon Denali nabízel, došlo na vylepšení designu exteriéru i interiéru. 

Z pohledu exteriéru je možné si všimnout většího množství chromových prvků a 22palcových kol v kombinaci chromu a tmavého laku. Už na první pohled tak GMC Yukon Denali Ultimate působí majestátně. O mnoho více změn se nachází uvnitř vozu. Interiér nabízí kožené sedačky v hnědé barvě Alpine Umber. Tyto sedačky si řidič a spolujezdec užijí včetně elektrického ovládání v kombinaci s masážní funkcí. Luxusní interiér umocňuje obložení v designu dřeva s hliníkovými doplňky. 

Video se připravuje ...

O akustiku se stará 18 reproduktorů systému Bose. Středový panel zdobí 10,2palcová obrazovka, jejíž součástí je oficiální podpora od Google včetně Android Auto, ale pochopitelně také Apple CarPlay. V základní výbavě dostanete i virtuální hlasovou asistentku Alexu od Amazonu.

Yukon Denali Ultimate získává také zcela nový jízdní asistent Super Cruise. Tento asistent řidiči dovolí řídit vůz bez použití rukou. Technologie spolupracuje s adaptivním tempomatem a umí automaticky změnit jízdní pruh. Super Cruise je kompatibilní s více než 300 tisící kilometrů silnic USA a Kanady. 

Po stránce motorizací je nabízen standard, na který jsou zákazníci GMC Yukon Denali zvyklí. Na výběr máte mezi 6,2litrovým benzínovým osmiválcem o výkonu 313 kW (426 k) a úspornějším 3,0litrovým dieselem o výkonu 207 kW (281 k). Standardem je v obou případech desetistupňová automatická převodovka, adaptivní podvozek Magnetic Ride Control a pohon všech kol. 

GMC zatím cenu Yukonu Denali Ultimate nezveřejnilo. Očekává se, že se do amerických showroomů a k prvním zákazníkům dostane na podzim letošního roku.

Dominik Kovář
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
11. 5. 2022 10:37
Dokonalost
A teraz si vedla tohto klenotu predstavte gycovy pompezny barokovy gls maybach alebo prasaci megarypak X7 so 4 ocami ... raz darmo... tieto velke suv amerila zvlada bravurne :yes:
Avatar - Lonestarstate
10. 5. 2022 22:27
Re: Kolik Springů zprůměruje takový gazík,
Nafta je momentalne v USA asi o 30% drazsi jak regular benzin a naftaky opravdu nezerou na stejny vykon jako benzin polovinu.
To ani nemluvim o tom, ze nafta smrdi a v mnoha statech americke unie nesplnuje emisni limity. Pickupy jsou vedeny jako uzitkovy vozidla a nevztahuji se na ne stejne emisni limity. Marne vzpominam, kdy jsem naposledy v USA videl diesel, ktery nebyl heavy-duty pick-up. Ani v tradicni F-150 se diesel nechytal…. Dealerum to lezelo skladem desne dlouho. Kazdy chtel 2.7 nebo 3.5 ecoboost.
10. 5. 2022 17:02
Re: Tak tohle se povedlo
To se pleteš. Je to řadový šestiválec a prodalo se jich dost.
10. 5. 2022 16:52
Re: Tak tohle se povedlo
Bari,na Pasohlavky sa chystas?
Avatar - Barrichello
10. 5. 2022 16:34
Re: Tak tohle se povedlo
Duramax tam dávaj už dlouho, nikdo to moc nekupuje. A tady v Evropě ti co kupují ameriky vůbec ne, to Silverado s tím Duramaxem měli v United cars asi rok a půl, to s V8 benzín zmizelo z Tucaru za 3 měsíce....