Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejojetější Lamborghini Huracán na prodej? Tohle už řídilo 1900 lidí

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Prodejci luxusních supersportů se obvykle snaží zaujmout nízkým nájezdem, vlastník červeného Lamborghini Huracán na to jde ale z druhého konce.

Podle prodejce, který na eBay nabízí nádherné červené Lamborghini Huracán z roku 2015, by se totiž mělo neoficiálně jednat o pravděpodobně nejojetější Huracán na světě. Na tachometru mu totiž svítí nájezd okolo 190.000 mil, což je zhruba 305.775 kilometrů.

Najezdit za pět let takovou porci kilometrů za volantem supersportu je skutečně úctyhodný výkon, který ovšem nelze připisovat pouze jednomu řidiči. V tomto případě se o něj podělilo údajně okolo 1900 párů rukou, jak dodává prodejce v inzerátu. Ptáte se, jak je to možné?

Nabízené Lamborghini totiž bylo jedním z prvních automobilů, se kterými začala v roce 2015 podnikat půjčovna prémiových automobilů Royalty Exotic Cars z Las Vegas. A jak se vysoký nájezd odrazil na ceně?

Vůz je možné na eBay koupit okamžitě za 130.000 dolarů (asi 3,2 mil. Kč), což by měla být poloviční hodnota jeho původní ceny. Prodejce ovšem přijímá i nabídky od 100.000 dolarů výš (2.5 mil. Kč).

V jakém je vůz technickém stavu, lze z fotografií jen těžko usuzovat. Houston Crosta z Royalty Exotic Cars ovšem v rozhovoru pro Car And Driver uvedl, že vůz dostával základní servis a výměnu oleje každých 5000 mil (zhruba 8000 km). Za uplynulých pět let se navíc vozu vyhýbaly větší karamboly i technické problémy.

Jednou z mála výjimek byla drobná nehoda na parkovišti, kdy došlo k menšímu promáčknutí nárazníku. Po nájezdu prvních 8000 mil (12.800 km) bylo navíc potřeba vyměnit převodovku. Během uplynulých let pak ještě mělo dojít k lehkému vylepšení podvozku, detaily ovšem prodejce nezmiňuje. Jinak by se tedy mělo jednat o plně funkční vůz v dobrém stavu.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
29. 5. 2020 14:52
Re: koupis
Brzdy az za rok ? To budes susit v garazi ?
29. 5. 2020 04:04
koupis
Prijedes domu, umejes, sednes k netu, spocitas pojisteni, mrknes ze to chce gumy a za rok brzdy a zas to das radsi na net