Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejslavnější filmové honičky: Corvette Summer (1978)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Mark Hamill, který se proslavil jako Luke Skywalker ze Star Wars se ve snímku Corvette Summer předvedl za volantem exoticky upravené Corvetty třetí generace.

Snímek Corvette Summer vstoupil do kin rok po Star Wars a Mark Hamill se v něm představuje jako americký středoškolák Kenny Dantley se zálibou v rychlých autech. Vedle něj je v celém filmu nejdůležitější Chevrolet Corvette. Ten zachrání studenti z vrakoviště a v rámci své ročníkové práce jej opraví a také výrazně upraví.

Corvette je samozřejmě krátce po svém dokončení ukradena a Kenny se ji vydá hledat. Narazí na ni v Las Vegas, kde zjistí, že za jejím zmizením stojí oblíbený učitel. Kennymu se samozřejmě nakonec podaří Corvettu ukrást zpět a zvítězit s ní v závěrečné honičce s Pontiacem Firebird Trans Am.

Pro natáčení filmu studia MGM byly použity dvě Corvetty, jejichž vzhled dokumentující styl úprav konce sedmdesátých let měl na svědomí Dick Korkes z Korky's Kustom Studios. Kromě designu byly tyto Corvetty na severoamerické půdě výjimečné i díky pravostrannému řízení.

I přes nenáročný děj se Corvette Summer při svém uvedení do kin setkal s poměrně příznivou kritikou a vydělal jen v USA přes 15.500.000 amerických dolarů. Za roli Vanessy vydatně pomáhající Kennymu byla Annie Pots nominována v kategorii Objev roku na Zlatý glóbus za rok 1979. Tato herečka mimochodem o několik let později ztvárnila sekretářku Krotitelům duchů.

Jake.auto.cz: Pontiac Firebird (přehled všech článků)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Achernar9
11. 2. 2012 14:09
Honička ?
To je teda humus... K honičce se Steve McQueenem si to nemůže ani čuchnout. Myslím, že i s Corvettou by se dalo najít něco lepšího a zajímavějšího.
Avatar - Pekelná Micinka
11. 2. 2012 12:27
Sh|t happens
Totální sra4ka a ještě v mizerný kvalitě. To opravdu nemůžete napsat seriózní článek, nebo aspoň ukazovat opravdu slavné, nebo kvalitativně výjimečné honičky? ;-\