Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největší mýty a chyby českých řidičů: Dopravní klamy, v nichž nejste sami!

Tomáš Hadač
Diskuze (0)

Zbavovat se stereotypů dá často pořádnou fušku. Které patří na českých silnicích k největším? Co platí za tuzemskou specialitu? A jsou ženy za volantem opravdu horší než muži?

Řidič v luxusním elektromobilu se zrovna rozhoduje, že se v Dejvickém tunelu otočí do protisměru. Záběr z kamer v komplexu Blanka z minulého měsíce nám pouští Lenka Háchová z Policie ČR do konce. Naštěstí k ničemu fatálnímu nedochází. Za chvíli na obrazovce již živě sledujeme pár průjezdů na červenou, podle Háchové v podstatě denní chléb pražské dopravy, a jeden karambol. Očima dychtivě kmitáme mezi monitory, řidičských nešvarů se nám před zraky odehrává kupa.

Nacházíme se v Hlavní dopravní řídící ústředně Hlavního města Prahy. Původně mělo jít o reportáž odtud – z „displejového ráje“. Jenže místo, kde dochází k centrálnímu dohledu nad dopravní situací a centrální koordinací řízení dopravy, překvapilo především obsahem, jenž běží na téměř sto dvaceti výřezech na jednotlivých obrazovkách. Nad některým chováním zůstával náš rozum stát: a právě na největší, nejrozšířenější a nejbizarnější řidičské mýty a přešlapy jsme se blíže zaměřili.

Video se připravuje ...

Největší mýty o semaforech

Klíčová vzdálenost

Traduje se, že když si vozidlem stoupneme dále od semaforu, uvidíme na něj lépe a na jeho fungování to nebude mít žádný vliv. Kde je pravda?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Hadač
Diskuze (0)

Doporučujeme