Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R Track Pak na nových fotografiích

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Nissan uvolnil další oficiální fotografie nové verze Track Pack skvělého GT-R. Mírně upravená specifikace pojede i vytrvalostní klání na Nordschleife.

Speciální verze je primárně určena pro jízdy na okruzích (tzv. track days) a z ní odvozený vůz se objeví i na letošních 24 hodinách Nürburgringu. Pod kapotou GT-R Track Pack zůstal sériový vidlicový šestiválec 3,8 l přeplňovaný dvojicí turbodmychadel s 550 koňmi (405 kW)/6400 min-1 a 632 Nm/3200-5800 min-1 z modelu 2012. Na pohonu všech kol také nebylo co upravovat, hodně se toho ale změnilo i tak.

Zavěšení je přitvrzeno pro použití na závodní trati, jeho charakteristiku lze ovšem nastavit, aby si pasažéři užili přece jen alespoň trochu komfortu. Track Pack má odlehčená šestipaprsková litá kola Rays v černé barvě, k brzdám pak proudí více vzduchu díky otvorům v předním nárazníku a za zadními blatníky. I při plném nasazení je teplota všech kotoučů o 100 stupňů nižší než u sériové verze. Hmotnost byla snížena také díky odstranění zadních sedadel. Jediný zbylý pár nese značku Recaro a je čalouněn speciální tkaninou, aby při jízdě v zatáčkách a prudké akceleraci, respektive deceleraci posádka neklouzala. Interiér pak navíc doplnilo karbonové obložení.

GT-R Track Pack neztratil silniční homologaci. Rovněž na běžných cestách se určitě bude občas hodit zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,7 s. Nová série fotek však stále představuje vůz v bílé barvě s volantem vpravo a britskou registrační značkou. V Albionu se již od března prodává za 84.450 liber (asi 2.580.500,- Kč). Kontinentální Evropa má tedy alespoň prozatím smůlu.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
2. 5. 2012 08:39
...
Nechcete si aspoň opravit tu chybu v nadpisu?Track Pa(c)k ;-)