Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan hodlá v Ženevě ohromit konceptem Sway

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
Nissan si připravil premiéru konceptu, který má představovat revoluci v přístupu k designu malých hatchbacků pro evropský trh.

Japonská automobilka Nissan dnes zveřejnila první snímek svého konceptu malého hatchbacku pro ženevský autosalon, k jehož kompletnímu odhalení má dojít během 3. března 2015.

První fotografii konceptu pojmenovaného Sway doplňuje velmi strohá informace, v níž Nissan připomíná svůj novátorský přístup k designu v případě crossoverů Qashqai a Juke, s nimiž v posledních letech slaví na evropské půdě své největší obchodní úspěchy.

Nissan Sway má působit velmi radikálně a v případě designu exteriéru rozvíjí a přiostřuje styl, s nímž nastoupil do nižší střední třídy hatchback Pulsar. Podle samotného Nissanu má tato novinka pro Ženevu představovat předobraz budoucí generace jeho malých vozů.

Na koncept Sway tedy Nissan s největší pravděpodobností naváže představením nové generace modelu Micra. Ten má mít premiéru v příštím roce a jeho výroba se má rozběhnout díky alianci s Renaultem ve Francii.

Příští Micra má pro malý Nissan znamenat návrat k evropským kořenům. Druhá generace z let 1992 až 2003, která se stala evropským (i japonským) autem roku, se vyráběla v Británii, stejně jako ta třetí (2002 až 2010). Aktuální provedení je globálním modelem, do Evropy se dováží z Indie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
25. 2. 2015 08:06
Re: no
Kým je nedoceněná?
Avatar - Ada je zase tady
24. 2. 2015 22:41
Re: Hnissan ohromí
Vždyť jsi tady všem pro smích, pupíku. Baví tě dělat šaška webu auto.cz? ;-)
Avatar - pumpkin
24. 2. 2015 22:06
Re: Hnissan ohromí
No veď o to horšie že to čo píšeš nemá v 95% nič spoločné s článkom.
Avatar - simply never
24. 2. 2015 20:46
Re: Hnissan ohromí
Adolf nemáš pravdu, keď sa hlava naozaj fest zakali, nedá sa nic robiť.
Avatar - Ada je zase tady
24. 2. 2015 20:42
Re: Hnissan ohromí
Takže nejen háčky, ale už i vynechávání písmen a jejich záměna za jiné (ne za ty, která jsou na klávesnici v sousedství toho správného znaku). Je evidentní, že je tu progres té psychické poruchy.. Pevně věřím, že jsi už v léčbě zodpovědného psychiatra. Neboj se, dnešní medikace se dovede vypořádat i s podobnými agresivními poruchami. :-) Zase bude líp!