Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Kicks je nový globální crossover. Podívat by se mohl také k nám (+video)

Jan Mička
Diskuze (26)
Kořeny Nissanu Kicks sahají až do roku 2014, teprve nyní se však představil v produkční podobě. Jde o globální crossover, dočkat by se jej tedy měla také Evropa.

Produkční Nissan Kicks vychází ze stejnojmenného konceptu představeného na konci října 2014, změny jeho tvarů ale nejsou nikterak dramatické. Stále jde o atraktivní městský crossover s půdorysem blízkým Škodě Yeti (délka 4295 milimetrů, šířka 1760 milimetrů), výška 1590 milimetrů je ale ve srovnání s českým SUV o více než 100 milimetrů menší. Rozvor náprav 2610 milimetrů je o sedmdesát milimetrů delší než v případě Nissanu Juke, o prostor před koleny tedy nouze nebude.

Nissan Kicks dostal s ohledem na rozumnější výrobní náklady jednodušší tvar předních světlometů a nárazníků, konvenční kliky dveří a rozměrnější vnější zpětná zrcátka, barevné sladění karoserie je však shodné s konceptem (vidět jej můžete ve dvou videích pod textem). Jde o globální crossover, který bude již v srpnu letošního roku uveden na brazilský trh, ve druhé fázi dorazí do Latinské Ameriky, a posléze ještě dál. Vůz se má prodávat na více než osmdesáti trzích po celém světě, zamířit by proto mohl také do Evropy jako doplněk či náhrada extravagantního modelu Juke.

Velkým překvapením je provedení pětimístného interiéru. Kdepak, tohle nevypadá na levný Nissan pro masy - podle koženého čalounění sedadel, výplní dveří a přístrojové desky bychom se nebáli vůz srovnávat s modely Infiniti. Líbí se nám provedení displeje infotainmentu, který dokáže díky systému Around View Monitor zobrazit okolí vozu z ptačí perspektivy a moderní přístrojový štít s velkým palubním počítačem v levé části.

Brazilské zastoupení Nissanu zatím nehovoří o pohonných jednotkách, evropské verze by se však mohly inspirovat u modelu Juke, který je u nás nabízen se dvěma verzemi atmosférické šestnáctistovky (69 a 86 kW v závislosti na převodovce), přeplňovanou dvanáctistovkou o výkonu 85 kW, šestnáctistovkou se 140 kilowatty a patnáctistovkou dCi se 81 kilowatty. V základu budou poháněna přední kola, o pohonu 4x4 se zatím spekuluje.

Jan Mička
Diskuze (26)
Avatar - pelikoš
4. 5. 2016 14:12
Re: Slušně vypadající mrňous
jojo :yes:
Avatar - pelikoš
4. 5. 2016 14:10
Re: Ženiální
a z čeho tak usuzuješ?
Avatar - pelikoš
4. 5. 2016 14:09
Re: Ženiální
souhlas
4. 5. 2016 11:02
Re: Ženiální
A čo povieš na Pulsar - dizajnovú katastrofu? ;-)
4. 5. 2016 11:00
Re: Jak stojí už v názvu
A možno nakopnú konkurencii zadok.