Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Kicks: Koncept Juku pro Brazílii (+video)

David Bureš
Diskuze (8)
Malý crossover pro brazilský trh se inspirovalo prostředím této země. Jeho sériová verze by měla přijít za dva roky.

Brazílie je velice perspektivním trhem, a proto automobilky už představují modely speciálně určené pro tuto jihoamerickou zemi. Jedním z takových vozů se stane malý crossover od Nissanu, který je prezentován prostřednictvím konceptu Kicks. Ten aktuálně debutuje na autosalonu v brazilském Sao Paulu.

Koncept Kicks dostal výraznou masku chladiče s mohutným chromováním po vzoru ostatních aktuálních modelů značky. Typickým prvkem se v poslední době stává také prudce se zužující linie bočního prosklení u zadního blatníku, což je prvek prezentovaný už na Muranu nebo konceptu Sport Sedan.

„Koncept je inspirován ulicemi Brazílie a je navržen pro její obyvatele,“ říká Mamoru Aoki, výkonný ředitel Nissanu pro design. Designéři si povšimli, že většina aut v Brazílii je v nudných barvách – ve stříbrné, černé nebo bílé, což kontrastuje s živou povahou zdejších obyvatel. Tento kontrast následně použili i na novém konceptu, který využívá titanově stříbrnou karoserii s pestrými oranžovými detaily.

Malý crossover má být praktický, zároveň ale stylový. Takové auto podle představitelů Nissanu na brazilském trhu zatím chybí. Na autosalonu v Sao Paulu bude Nissan zjišťovat zájem zákazníků o takové auto, aby automobilka zjistila, co v sériové verzi změnit. Příchod malého SUV speciálně navrženého pro jihoamerický trh je takřka jistotou, debutovat má v roce 2016.

Nissan neodhalil techniku v útrobách konceptu. Kicks je nicméně dlouhý 4,3 metru, široký 1,8 metru a vysoký 1,6 metru, rozvor jeho náprav činí 2.620 mm. Velikostně se Kicks řadí lehce nad Juke, který se v Brazílii nicméně neprodává.

Přestože je Kicks automobilem speciálně navrženým podle potřeb brazilských zákazníků, je mezinárodním dílem. Tvary vozu mělo na starosti designérské oddělení Nissanu v Japonsku, přičemž vývoj probíhal v americkém designovém centru značky v San Diegu. Na tvorbě auta se podílelo i letos otevřené středisko v Rio de Janeiru.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - wakantanka
30. 10. 2014 14:04
Re: U našich
Mne zase súčasný Juke príde zaujímavý hlavne tým že je taký iný. >:D Toto nevyzerá zle, ale v podstate tuctovo ako všetko ostatné v tejto triede.
29. 10. 2014 20:08
Re: U našich
Už aby to bylo, současný design Juku je nestravitelný :no:
Avatar - wakantanka
29. 10. 2014 14:17
Re: U našich
mno minimálne tá spodná bočná linka na dverách mi je povedomá z Capturu. >:D V zásade pokiaľ sa nemýlim, tak aj keď to ne prvý pohľad až tak nevyzerá, Captur a Juke toho majú pod plechmi veľa spoločného. Ekonomickú logiku by to potom malo.
Avatar - pelikoš
29. 10. 2014 12:09
Re: U našich
i to je možné, že to bude nástupce
29. 10. 2014 10:43
Re: U našich
myslím, že bude, vyzerá to dobre aj európsky. Podľa mojich ničím nepodložených info je to nový vtip. :-|