Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Leaf: tovární tuning od Nismo

Michal Fokt
Diskuze (1)
Sportovní divize Nissanu nabízí japonským zákazníkům možnost vylepšení elektromobilu Leaf. Já vím, co čekáte od tuningu ekoaut - pár plastů a kola... Tak v tomhle případě to však neplatí.

Tuning ekologicky šetrných aut není moc mladší záležitostí, než tahle auta samotná, objevil se, jak už to tak bývá, poměrně záhy poté, co se na silnicích začaly ve větší míře objevovat hybridy Toyoty a Hondy. Modely Prius, Insight a CR-Z zaujaly jak odkázané nezávislé tuningové firmy, tak samotné automobilky, respektive jejich dvorní úpravci. Ovšem až na skutečně vzácné výjimky se jednalo o tuning optický, podpořený maximálně drobnými úpravami podvozku, popřípadě brzd.

Teď ovšem přichází s úpravou elektromobilu divize Nissanu Nismo a v tomto případě skutečně není třeba se bát označení komplexní tuning. Ano, i zde jsou k dispozici plastové bodykity a karbonové doplňky v podobě splitteru, nástavců prahů, difuzoru a křídla (5500 dolarů za kombinaci karbon/laminát a 7700 dolarů za komplet karbon) podpořená lehkými koly LMX6 (450 dolarů za kus) a objednat lze i kompletní sportovní podvozek, snižující světlost o 30 mm (1100 dolarů), ale také...

...položku Sports Reset za 1400 dolarů, která dokáže upravit elektronický modul pohonného systému na charakteristiku, která "umožní více si užít sportovní jízdu" a to současně při zvýšení jízdního dosahu. Prostě poctivá kouzla. :-) Nismo bohužel v tento moment není konkrétnější, takže se o rozsahu úpravy a jejím dopadu můžeme jen dohadovat. Podstatné ovšem je, že existuje a kdoví, spolu s povýšením Nismo na továrního ladiče značky přijde tato specialita i do Evropy. Pak se to zde bude určitě elektrickými závodníky jen hemžit... :-)

Michal Fokt
Diskuze (1)
28. 6. 2013 09:59
Tuning?
Mám rád udělaná auta, ale toto? Polepit auto nevzhlednýma plastama a tumu říkat Tuning?
Připadá mi to jako auto od kolotočářů nebo cirkusáků.