Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan pracuje na sportovním SUV Qashqai Nismo, dostane přes 200 koní

David Bureš
Diskuze (3)
Nismo již sportovní SUV nabízí. Nyní se chystá další, po Juku Nismo a Juku RS přijde Qashqai Nismo.

Automobilka Nissan již na konci roku 2011 oznámila, že chystá výrazné rozšíření sportovní divize Nismo, která se do té doby zaměřovala na úpravy sportovních Nissanů a stavbu závodních aut této značky. Díky tomuto plánu se své sportovní verze dočká i rodinné SUV Qashqai.

Qashqai Nismo by se mohl na trhu objevit již na konci příštího roku. Tvary auta budou výraznější než u výchozího automobilu, uvnitř se dočkáme sportovně laděných detailů. Však zpracování takového SUV už ukázal Juke Nismo.

Právě s upraveným Jukem bude Qashqai Nismo sdílet motor. Pod kapotou se tedy objeví přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 DIG-T. Zatím není jasné, jakým výkonem bude motor disponovat – v Juku Nismo je vyladěn na 147 kW (200 k), silnější Juke Nismo RS se dokonce chlubí výkonem 160 kW.

Andy Palmer, výkonný viceprezident Nissanu, se v rozhovoru pro britský magazín CAR nechal slyšet, že by byl rád, pokud by Qashqai Nismo měl více než 200 koní. Pravděpodobnější je tak použití silnější šestnáctistovky.

Palmer ale dodává, že cílem není co nejvyšší výkon. Vývojáři se u nových vozů s logem Nismo mají soustředit na vyladění jízdních vlastností vozu. Automobily z divize Nismo tak mají být nejen rychlé, ale také zábavné na řízení.

Nismo v současnosti pracuje také na úpravě elektromobilu Leaf, pro který jsou už nyní k dispozici sportovní doplňky. Zájemci o opravdový sporťák ale jistě dají spíše přednost nedávno odhalenému GT-R Nismo.

David Bureš
Diskuze (3)
29. 11. 2013 19:56
Nojo, nový QQ bude fakt dílo
Tak jsem se těšil na nového QQ a takhle ho podělat, motory tak akorát na 100t km, buď je na výběr podivná a neprověřená nafta, nebo slaboučký vyhoněný turbo benzín, oboje s úžasnou spolehlivostí přímo od renaultu, elektronická ručka, takže když se něco podělá na řídící jednotce tak prostě nezastavíte, nebo naopak zastavíte za jízdy, snížený podvozek o centimetr, co víc dodat...

Nismo bude fajn, ale pro blázny je Q7, takže to je pro ČR trh hodně mimo
Avatar - pelikoš
26. 11. 2013 18:33
Re: bravismo
tak to se těším :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - Czerwik
26. 11. 2013 17:13
:)
Keď môže byť X5M, X6M, prečo nie Quashqai Nismo a kľudne aj RS :-)