Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Qashqai a X-Trail Premium Concept: Více stylu a luxusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Nissan se rozhodl oslavit prodejní úspěchy svých crossoverů v Evropě prostřednictvím konceptů připravených pro autosalon v Ženevě.

Crossovery od Juke přes Qashqai až po X-Trail představují nejdůležitější a zároveň obchodně nejúspěšnější modely značky Nissan v Evropě.

Japonská automobilka se proto rozhodla oslavit jejich prodejní úspěchy představením modelů Qashqai a X-Trail v provedení Premium Concept, které má zároveň zvýšit atraktivitu těchto vozů v očích zákazníků prostřednictvím řady individualizačních prvků.

Nissan Qashqai Premium Concept a Nissan X-Trail Premium Concept jsou sice samostatné modely, ale z použitých barev, materiálů a motivů má být jasné, že tyto vozy tvoří pár.

Podle materiálů automobilky je Qashqai Premium Concept, který stvořilo středisko Nissan Design Europe (NDE) v centru Londýna, zaměřen na „městské milovníky luxusu, jejichž snem je víkend plný kulturních zážitků v oblíbených evropských městech".

Model X-Trail Premium Concept je pak dílem střediska Global Design Centre (GDC), které sídlí v japonské centrále společnosti Nissan, a cílí tentokrát na „dobrodruhy milující luxus, toužící po horských dobrodružstvích".

Pro Nissan Qashqai Premium Concept je dominantní barvou matná čerň v kombinaci se zlatavě měděnou barvou, zvýrazňující vybrané prvky exteriéru tohoto vozu. Ve spodní části nárazníků a prahů je použit skutečný karbon a pozornost rozhodně přitahují i 20-palcová kola.

Interiér tohoto crossoveru dává jasně najevo, že chce Nissan se svými modely zamířit i mezi prémiové značky. Použito je zde čalounění z jemní bílé kůže Nappa. Střední části sedáků a opěrky sedadel mají prošívanou povrchovou úpravu. Nechybí doplňky z uhlíkových vláken ve zlatavě měděné barvě, chromované prvky v saténově a lesklém černém provedení na volantu a řadicí páce.

V kontrastu ke svému sourozenci využívá model X-Trail Premium Concept jako dominantní barvu matnou bílou. Kapota a střecha jsou vyrobeny z temně černých karbonových vláken s matnou úpravou. Výrazný kontrast mezi bílou a černou podtrhuje linie, která začíná u mřížky chladiče a pokračuje přes kapotu a po stranách vozu až na záď.

Přední ochranný kryt motoru je vyveden ve zlatavě měděné barvě a stejnou barvu mají i 20-palcová hliníková kola. Na vybrané části karosérie a blatníky byla použita lesklá černá barva.

V interiéru je čalounění kůží v přírodní světle hnědé a černé barvě. Po stranách sedadel a na opěrkách hlav je světle hnědá kůže, zatímco na střední části opěradel a sedácích je kůže Ultrasuede s páskovým zdobením se zlatými perličkami. Přístrojová deska a čalounění dveří nabízejí povrchovou úpravu z černých karbonových vláken a matného černého chromu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - pelikoš
25. 2. 2016 22:45
Re: Xtrail
jo,to je možné, jak to letí.nikdy neříkej nikdy...
25. 2. 2016 22:32
Re: Xtrail
Ale uz je to 1,5 roka :-)
Avatar - pelikoš
25. 2. 2016 22:26
Re: Xtrail
co jsem říkal. že se tam dvoulitr dCi objeví a je to tady. ještě aby představili v ženevě nebo v paříži pulsar kombi. :yes: ;-)
25. 2. 2016 19:21
Re: Xtrail
Hlavně k X-trailu se ta silná nafta hodí víc, silný benzin spíš do menšího QQ ;-)
25. 2. 2016 19:14
Re: Xtrail
On je tam i 120 KW benzín,ale v ČR jdou víc na odbyt nafťáky.