Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Qashqai Premium by mohl konkurovat BMW X1 a Audi Q3

Jan Mička
Diskuze (3)
Líbila by se vám luxusnější verze Nissanu Qashqai? Může být, přičemž v hledáčku by mohl mít například BMW X1 nebo Audi Q3.

Rostoucí zájem o vozy SUV přivádí automobilky k zajímavým krokům. Tu máme rozšíření výbavy, jinde zase nové kombinace motorů a převodovek a tak dále. Výjimkou není ani automobilka Nissan, která loni v Evropě zaznamenala téměř sedmnáctiprocentní růst a s modelem Qashqai vede evropské prodeje crossoverů. A jak to nyní vypadá, dočkáme se jeho luxusní verze.

Vzpomínáte si na koncept Qashqai Premium z letošního ženevského autosalonu? Tak presně z toho by mohl luxusní qashqai vycházet. Zástupci automobilky ostatně potvrdili, že byl koncept vyroben tak, aby mohl jít do výroby, přičemž v současné době se pracuje na přizpůsobení materiálů pro běžné denní použití. Řeč je například o uhlíkovém vlákně, kůži Nappa, která je velmi známá z prémiových vozů, nebo speciálním laku karoserie. Zajímavá budou také dvacetipalcová kola, hlavně však z hlediska komfortu. Už „devatenáctky“ jsou totiž u standardního qashqaie znát…

V Ženevě se vedle luxusního qashqaie představil také X-Trail Premium, jehož uvedení do výroby v podstatě také nic nebrání. On je tím modelem, u kterého zákazníci více preferují pohon všech kol. Z informací britského Autocaru vyplývá, že pokud Nissan představí produkční verze konceptů Premium, mohl by tím oslovit zájemce o podobně koncipované „bavoráky“, Audi a Mercedesy. Cena qashqaie by však pravděpodobně přesáhla milion korun.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
23. 5. 2016 15:37
Re: Carlos budíček
píše se to INFINITI a mají menší suv Q30/QX30 ;-)
23. 5. 2016 15:02
Re: Carlos budíček
A co Infinity, to bude dělat jenom velká SUV? :-)
23. 5. 2016 14:20
Carlos budíček
Halo Carlos, budíček.
QQ a KADJ su fajn autá, s príjemným a kvalitným interiérom, a viem, si ich predstaviť aj vyšperkované, či už v interiéry alebo aj exteriéry. O podvozku z dielne NISMO alebo RenaultSport nepochybujem. Ale pokiaľ nebudú mať motor schopný konkurovať D -Premium classe, teda aspon 2.0L tak na akúkoľvek kompeticiu môžu zabudnúť.

Carlos - aj nový P3008 používá 2.0L HDI.!!!