Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Noční demolice na D1: Podívaná plná prachu a trosek (fotogalerie a video)

Jan Mička
Diskuze (0)
V noci ze soboty na neděli se na D1 opět demolovalo. Zajímavé fotografie a video ukazují, jak probíhá stržení jednoho dálničního nadjezdu.

Modernizace dálnice D1 probíhá již od roku 2014 a v současnosti je zhruba ve druhé čtvrtině. Z jednadvaceti úseků mezi Mirošovicemi (21. kilometr) a Kývalkou (182. kilometr) jsou hotovy čtyři a na dalších třech se momentálně pracuje, přičemž výjimkou nejsou ani úplné uzavírky a odklon dopravy na objízdní trasy.

Jedna taková uzavírka proběhla v noci ze soboty 19. března na neděli 20. března v úseku Psáře – Soutice. Důvodem bylo stržení dvou dálničních nadjezdů na 49. kilometru. V 19. hodin byl uzavřen provoz v obou směrech, bezprostředně poté začala těžká technika navážet štěrk a písek, a ještě před jednadvacátou hodinou šly oba mosty k zemi. Poté na scénu nastoupily obrovské sbíječky, které masu betonu rozdrtily téměř na prach.

Průběh demolice jednoho z nadjezdů mapují přiložené fotografie a časosběrné video, které najdete pod tímto odkazem, a jak vidno, byl to opravdu fofr. Provoz na dálnici byl obnoven v neděli před jedenáctou hodinou dopolední, tedy o něco dříve, než se původně plánovalo.

Foto: Metrostav

Jan Mička
Diskuze (0)